Summer Time Rendering

Information

Billeder

Original titel: Samaa Taimu Renda


Studie: OLM

År: 2022

Genre: Thriller, mysterie, fantasy

Antal afsnit: 25

Baseret på: Manga

Summer Time Rendering

.

Summer Time Rendering

.

Summer Time Rendering

.

Summer Time Rendering

.

Summer Time Rendering

.

Summer Time Rendering

.

Summer Time Rendering

.

Summer Time Rendering

.

Summer Time Rendering

.

Summer Time Rendering

.

Univers

Summer Time Rendering foregår på en alternativ udgave af øen Tomogashima, der kaldes for Hitogashima. Hér eksisterer der dog overnaturlige væsner kaldet skygger, som er i stand til at kopiere alt, hvilket inkluderer mennesker. Der findes desuden mennesker med specielle egenskaber såsom evnen til at rejse i tiden.

Karakterdesignet er generelt naturtro, men der er dog enkelte eksempler på unaturlige hårfarver og øjenfarver, mens flere karakterer har unaturligt store øjne. Der er også nu og da overdrevne ansigtsudtryk.

Handling

Da Shinpeis barndomsveninde dør i en drukneulykke, vender han tilbage til øen Hitogashima for at deltage i hendes begravelse. Men hér er beboerne dog ved at blive erstattet af kloner, der gradvist er i gang med at overtage øen ved at skille sig af med befolkningen på denne.

Min mening

Dette er nok den bedste anime-serie, jeg har set siden Death Note, så jeg er simpelthen så begejstret for den, at den meget hurtigt endte i min top 5 over yndlingsserier. Efter første afsnit kunne jeg ikke vente med at se mere, og sådan havde jeg det generelt hele serien, hvor man formåede at holde spændingen intakt, mens kvaliteten forblev høj hele tiden. 

Det er sjældent, man finder serier, der over 25 afsnit formår at opretholde den samme stemning uden at glide løs fra plottet. Det skyldes først og fremmest de utallige plot twists, der er medvirkende til, at man ikke aner, hvad der kommer til at ske, og jeg elsker simpelthen, at serier er så uforudsigelige og ikke mindst chokerende. 

Det unikke ved serien er, at den faktisk kun udspiller sig over et par få dage, men disse gennemlever hovedpersonen, fordi han kan rejse tilbage i tiden, hver gang han dør, hvilket derfor sker en del gange. Der er således en række gentagelser i starten, som er nødvendige for at lære karaktererne at kende, samtidig med at man skal forstå konceptet, der ikke ligefrem er originalt. Men måden det hele er blandet sammen på skaber en dynamisk og medrivende historie, der samtidig er så kompleks og gennemtænkt, at alt lige ned til mønsteret på et par trusser har en betydning.

Animationen er til tider dybt betagende, og mange af kampscenerne er så veludførte, at man får lyst til at spole tilbage og se dem på ny, bare så man rigtig kan nyde dem. Slow motion-sekvenserne er specielt tiltagende, og der er generelt mange små indslag, der gør det hele mere realistisk, såsom når Shinpei binder sit hår eller reder tilbage fra panden. Sådanne detaljer er guf for øjet, og det harmonerer bare med selve fortællingen, der samtidig er så rig på detaljer.

Karaktererne har man sådan set også set før, men i dette univers fungerer de perfekt sammen, og der er flere mindeværdige personer, der er med til at skabe episke scener. Der er også mange blodige scener, og hvor er det fedt, at man ikke har holdt sig tilbage med visuelt at skildre disse, for det er en barsk historie, der skal illustreres på barsk vis. Der er dog lidt for meget fokus på Hizurus bryster, og man kunne sagtens have udeladt de komiske ansigtstræk.

Jeg tror desværre, at nogle har svært ved at nyde serien, fordi den kræver opmærksomhed fra seerne, netop fordi tiden gentager sig flere gange, så man skal holde styr på, hvad der er sket i de forskellige dimensioner. Men hvis man sørger for at holde fokus og engagerer sig i serien, så forstår man også den sammenhængende handling trods genfortællinger og omskrivninger undervejs. Og det arbejde, der er lagt i at skabe overblik i et så kaotisk univers, kan man kun værdsætte - specielt fordi der er plads til drama, action, følelser og tragedie.

Vurdering


Favoritkarakter:
Hizuru


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

10/10
Total Page Visits: 23 - Today Page Visits: 1