Aoi Bungaku Series

Original titel: Aoi Bunkaku Shiriizu Type: Serie Studie: Madhouse År: 2009 Genre: Drama, fantasy, thriller Antal afsnit: 12 Tilgængelig på dansk: Undertekst Baseret på: Følgende litterære værker: No Longer Human, som blev udgivet i 1948 af Osamu Dazai In the Forest, Under Cherries in Full Bloom, som blev udgivet i 1947 af Ango Sakaguchi Kokoro, som blev udgivet i 1914 af Natsume Soseki Run, Melos!, som blev udgivet i 1940 af Osami Dazai The Spider's Thread, som blev udgivet i 1918 af Ryonosuke Akutagawa Hell Screen, som blev udgivet i 1918 af Ryonosuke Akutagawa
Denne serie består af seks små historier baseret på klassiske japanske noveller og romaner fra første halvdel af 1900-tallet. Til hver historie har forskellige instruktører og manuskriptforfattere været involveret, så de adskiller sig stilmæssigt fra hinanden, hvilket de naturligvis også gør i handling, eftersom nogle historier er mere realistiske end andre. Hver episode bliver præsenteret af en menneskelig fortæller, som ikke blot sætter seerne ind i værkerne, men ligeledes beretter om forfatterne og deres liv.
Det er svært at vurdere denne serie som helhed, eftersom den ikke fungerer som en enkelt serie. Nogle historier er bedre end andre, men fælles for dem alle er, at animationen er i top. Det er en interessant ide at lave klassiske bøger om til anime, for det er typisk nyere bøger og mangaer, der danner grundlag for anime-serier. Der er dog den ulempe ved bøger, at man som læser danner sine egne forestillinger ud fra det man læser, og derfor binder denne serie en fast til en bestemt fortolkning af de værker, man har valgt at portrættere. Det er lidt ærgerligt, for man har ikke valgt at gengive historierne som de originalt er skrevet - nogle gange er der pyntet lidt for meget på dem. Mange gange er det også tydeligt, at serien er baseret på bøger, fordi der hersker en meget kunstnerisk og fortællende atmosfære, som normalt karakteriserer bøger, og det fungerer desværre ikke helt med anime. Ikke desto mindre er det interessant at se en periode i Japans historie, som man sjældent oplever i anime, for selvom der er tale om fiktion, så kan mange af fortællingerne give indblik i, hvordan Japan så ud og fungerede i starten af 1900-tallet.
Favoritkarakter: Shigemaru Plot: 8/10 Karakterer: 7/10 Stemmer: 8/10 Animation: 9/10 Stil: 8/10 Overordnet karakter:

7/10

Aoi Bungaku Series

Aoi Bungaku Series

Aoi Bungaku Series

Aoi Bungaku Series

Aoi Bungaku Series

Aoi Bungaku Series

Total Page Visits: 435 - Today Page Visits: 1