Bubble

Information

Billeder

Original titel: Baburu


Studie: Wit Studio

Instruktør: Tetsuro Araki

År: 2022

Genre: Fantasy, romantik

Spilletid: 100 minutter

Baseret på: Originalt værk

Bubble

.

Bubble

.

Bubble

.

Bubble

.

Bubble

.

Bubble

.

Bubble

.

Bubble

.

Bubble

.

Bubble

Univers

Bubble foregår i virkelighedens Tokyo, der dog er bevet indhyllet i en gigantisk boble, hvor der optræder overnaturlige elementer, ligesom der er enkelte eksempler på avanceret teknologi. Mennesker besidder som sådan ingen overnaturlige egenskaber udover overdrevet atletiske evner.

Karakterdesignet er kendetegnet ved at være anatomisk korrekt, men der er enkelt personer med unaturlige frisurer, øjenfarver og hårfarver.

Handling

Da en sværm af mystiske bobler indtager Tokyo, ender dele af den japanske hovedstad med at blive overtaget af en enorm boble, der sætter naturens love ud af drift. En lille gruppe mennesker beslutter sig for at slå sig ned i denne boble, hvor de lever i grupper og dyster mod hinanden ved at dyrke parkour, indtil en fremmed pige en dage dukker op.

Min mening

Dette er en typisk Netflix-produktion, der visuelt er kendetegnet ved at være af høj kvalitet, men derimod er indholdsløs på historie. Det er kort sagt en besynderlig film, der i al sin enkelthed er en genfortælling af Den Lille Havfrue. Og det er tilsyneladende blevet en trend at lave moderne udgaver af klassiske eventyr, idet man året før havde filmen Belle, der var en moderne version af Skønheden og Udyret.

Dog forestiller jeg mig, at pitchen til denne film har lydt noget i retning af "Hey, skal vi ikke lave en animeret udgave af Alice in Borderland og få den til at ligne en Makoto Shinkai-film", for det er lige netop dét, der er tale om. Man har tydeligvis forsøgt at trække på populære værker uden at tilføre sin egen sjæl eller for den sags skyld originalitet. Selv den kliché-agtige brug af Tokyo Tower har man henfaldet til.

Karakterregistret er som altid svagt, når det kommer til Netflix-værker, og det i sig selv gør en film dårlig, men når man ikke engang forsøger at fortælle en interessant historie, så gør man den decideret kedelig. At fremstille en dystopisk fantasy-verden, hvor folk underholder sig i overlevelsesspil ved at dyrke parkour er simpelthen et bizart plot. Og det er noget af en kunst at komme på sådan en underlig ide, når man tænker på, hvad anime som regel kan overraske med. At filmen tilmed bliver godkendt på tegnebrættet og færdigproduceret i gennemgående høj kvalitet er ganske enkelt en gåde. Bubble er kort sagt et glimrende eksempel på, hvordan man nu om dage spytter produktioner ud blot for at bidrage med noget uden rigtig at forsøge at skabe et mesterværk eller i det mindste bare noget, der er værd at gense.

Ligesom med film som Fireworks og Psychic School Wars, så er der tale om en virkelig flot film, men netop ligesom de to film, så viser denne også, at der skal mere end visuel stimulans til at gøre en film god. Det virker ærlig talt ikke, som om der har været en instruktør til stede, hvilket er skuffende, når man tænker på, at det faktisk er selveste Tetsuro Araki, der står bag min yndlingsanime: Death Note, som ironisk nok er et mesterværk på alle kanter.

Vurdering


Favoritkarakter:
Shin


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

5/10
Total Page Visits: 7 - Today Page Visits: 1