Drifting Home

Information

Billeder

Original titel: Ame o Tsugeru Hyouryuu Danchi


Studie: Studio Colorido

Instruktør: Hiroyasu Ishida

År: 2022

Genre: Fantasy, eventyr, mysterie

Spilletid: 120 minutter

Baseret på: Originalt værk

Drifting Home

.

Drifting Home

.

Drifting Home

.

Drifting Home

.

Drifting Home


Drifting Home

.

Drifting Home

.

Drifting Home

.

Drifting Home

Univers

Drifting Home foregår i virkelighedens Japan, men størstedelen af handlingen udspiller sig dog i en alternativ virkelighed, hvor bygninger flyder rundt på havet. Disse er desuden i stand til at manifestere sig og antage menneskeform.

Karakterdesignet er kendetegnet ved at være anatomisk korrekt uden brug af unaturlige frisurer, hårfarver og øjenfarver. Foruden karakteren Natsume, hvis øjne er en anelse lilla.

Handling

Natsume og Kosuke var uadskillige som små, men har mistet kontakten, selvom de ellers stadig går i samme klasse. De to bliver dog tvunget til at finde sammen igen, da de sammen med andre af deres klassekammerater ender i en anden verden, hvor de helt alene flyder rundt på en bygning på havet.

Min mening

Denne film minder besynderligt meget om filmen Bubble, som også blev udgivet på Netflix i 2022, men de to historier er dog forskellige, idet denne film tydeligvis er tiltænkt et yngre publikum, selvom tematikken kræver en vis modenhed for at kunne forstå. Symbolikken er kort sagt dét, som bærer handlingen, så børn, der ikke forstår den, vil nok bare betragte historien som et hyggeligt eventyr, mens voksne vil have nemmere ved at forholde sig til budskabet. Dermed opstår også tvivl om, hvem filmen egentlig er henvendt.

At lave film til børn betyder desværre også, at karaktererne er børn, der opfører sig som børn set med voksne øjne. De fleste personer er ganske enkelt irriterende og komplet stereotype i deres adfærd grundet deres overdrevne personligheder, som man har set et utal af gange i anime. Persongalleriet er derfor hverken nuanceret eller identificerbart, hvilket er en skam, når det er de medvirkende, der driver handlingen.

Animationen og kvaliteten er som altid god, når der er tale om en Netflix–produktion, men der skal bare mere til at skabe en god historie. Og den forudsigelige handling hjælper desværre ikke, når det samtidig føles, som om dele af historien mangler at blive fortalt eller i det mindste forklaret, så man kan forstå karaktererne eller bare deres personligheder. Hiroyasu Ishida er god til at lege med grænsen mellem virkelighed og fantasi ved simpelthen at forene de to modsætninger, men hans film bliver ikke klassikere, så længe han ikke fordyber sig i de medvirkende og gør dem lige så interessante som hans universer.


Vurdering


Favoritkarakter:
Taishi


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

6/10
Total Page Visits: 32 - Today Page Visits: 1