KADO: The right answer

KADO: The right answer

Studie: Toei animation
År: 2017
Genre: Sci-fi, action, mysterie, 
Antal afsnit: 12 + 1 ONA

 

Handling:

KADO: The Right Answer foregår i virkelighedens Tokyo, men indeholder overnaturlige elementer i form af en fremmed magt, der er i stand til at manipulere med tid og rum, således at der optræder urealistiske aspekter, som dog bliver forklaret via videnskab. Karaktererne er på mange måder virkelighedstro, da de ikke udfører overdramatiserede bevægelser eller laver sjove ansigtstræk, mens hårstile og farver heller ikke trækker den for langt væk fra virkeligheden.

En gigantisk terning, der måler 2 kilometer på hver side bryder frem fra ingenting og lander i Haneda-lufthavnen i Tokyo, hvor den opsluger et passagerfly, hvor den regeringsansatte forhandler Kojiro Shindo befinder sig. Det viser sig, at terningen er et slags fartøj, der bærer på en fremmed magt, der personificerer sig selv som et menneske og kalder sig for Yaha-kui zaShunina. Dette væsen er tilsyneladende kommet til Jorden for at begave menneskeheden usædvanlige evner, men desto mere han giver, desto større splid skaber det blandt folk.

 

Vurdering:

Denne serie starter meget abrupt, så for at kunne forstå den bør man lægge ud med at se episode 0, der er en såkaldt ONA (Original Net Animation). Det, der gør denne serie special, er dens miks mellem traditionel animation og computeranimation. Det er dog også det, der trækker den ned, da det til tider giver karaktererne dukkeagtige og stive bevægelser. Dog giver det også en visuel dybde, hvilket man blandt andet kan se i forbindelse med karakterernes hår, og de computeranimerede effekter flyder naturligt ind mange steder, hvilket er sjældent at se i en tegnefilm. Selve handlingen indeholder en række moraler, der er værd at forholde sig til – for eksempel at der med magt og evner medfølger både ansvar og moral, hvilket kan være svært at opretholde i en verden præget af politik og internationale bånd. Vi får samtidig at se, hvordan det er naturligt for mennesker at reagere, når vi står over for noget fremmed – selvom dette udgiver sig for at være godsindet. Og selv som seer stiller man spørgsmålstegn ved, om man virkelig kan stole på Yaha-kui zaShunina. Desværre bliver det hele meget kompleks og til tider uforståeligt, når man bliver præsenteret for et univers, der overgår det niveau, som menneskeheden befinder sig på. Det hele eskalerer meget hurtigt, og ofte må logikken lide nederlag til fordel for action og diverse klimaks. 

 

 

Favoritkarakter: Yaha-kui zaShunina

Plot: 8/10

Karakterer: 6/10

Stemmer: 8/10

Animation: 7/10

Stil: 8/10

Overordnet karakter:

7/10

KADO: The right answer184total visits,1visits today