Mnemosyne

Original titel: Munemoshune no Musumetachi Type: Miniserie Studie: Xebec År: 2008 Genre: Mysterie, sci-fi, action Antal afsnit: 6 Tilgængelig på dansk: Nej Baseret på: Originalt værk
Mnemosyne foregår i en alternativ udgave af virkelighedens Japan, hvor der findes en del overnaturlige elementer i form af blandt andet uddødelighed og bevingede mutanter, der eksisterer som en del af den virkelige verden. Herudover foregår serien i både fortid, nutid og fremtid, så der er ligeledes science fiction elementer indskrevet i den del af handlingen, der foregår i fremtiden. Karakterdesignet er anatomisk set realistisk, men der findes dog unaturlige øjen- og hårfarver. Træet Yggdrasil sender hele tiden usynlige frugter ud i verden, og når en af disse bliver spist af en kvinde, vil hun blive uddødelig, men hvis de i stedet bliver spist af en mand, så vil han udvikle sig til et bevinget monster. Rin er en af disse slags udødelige kvinder, og i serien følger man hende i 65 år af hendes levetid, hvor hun gang på gang må undgå trusler fra en fjende, der er ude på at gøre det umulige - nemlig slå hende ihjel.
Plotmæssigt synes denne serie er genial. Der er simpelthen så mange gennemtænkte faktorer, der skaber et troværdigt og letforståeligt univers, så der bliver lagt op til en spændende fortælling. Serien starter i 1990 og slutter i 2055, og det er for det første interessant at følge udviklingen i samfundet, men også hvordan almindelige mennesker ældes og dør i denne tid, mens hovedpersonen ikke forandrer sig. Rin er jo netop uddødelig og det gør det også muligt for hende at blive udsat for alverdens pinsler, som hun føler på samme måde som normale mennesker, hvilket får en til at tænke, at døden trods alt kan være en befrielse og at et evigt liv kan være en fysisk såvel som psykisk forbandelse. Dog mister jeg fuldkommen fokus fra handlingen, idet denne er spækket med nøgenhed og sexscener der optræder... konstant... Det har jeg som sådan intet imod, for det jeg elsker ved anime, er at der ikke er nogen grænser, men når det bliver for forceret, så krydser man den fine grænse, der gør at det langsomt udvikler sig til porno. Dette eskalerer især i det sidste afsnit, hvor man dog er så mæt af at se hud, at man knap nok bemærker det groteske klimaks. Dermed bliver jeg glad for at serien trods alt kun er på 6 afsnit, for havde man valgt at hænge fast i plottet og ikke fylde dette med unødig erotik, så havde jeg gerne set, at serien havde været dobbelt så lang - især fordi den netop foregår over 65 år, hvilket fører til store hop i tiden, hvor der er sket store begivenheder, som man ikke har været en del af.
Favoritkarakter: Rin Plot: 9/10 Karakterer: 7/10 Stemmer: 7/10 Animation: 8/10 Stil: 8/10 Overordnet karakter:

7/10

Mnemosyne

Mnemosyne

Mnemosyne

Mnemosyne

Mnemosyne

Mnemosyne

Total Page Visits: 319 - Today Page Visits: 1