Rædslerne på Østjava

I løbet af Anden Verdenskrig overtog Japan store dele af Asien, hvilket også inkluderede Indonesien, der i denne periode var en hollandsk koloni. Da Holland blev besat af Tyskland, svækkede dette imidlertid de hollandske styrker, hvilket gjorde det muligt for den japanske hær at invadere Indonesien, der således faldt i hænderne på Japan i 1942. Dette gjaldt også øen Java, som japanerne officielt overtog den 12. marts 1942, da de allierede styrker på øen valgte at overgive sig. Men efter det to uger lange slag, der havde kostet hundredvis af soldater livet, var rædslerne dog endnu ikke overstået for de allierede tropper. På Østjava valgte omkring 200 soldater nemlig at flygte ud i junglen, hvor de fortsatte med at bekæmpe japanerne som en rebelsk enhed, som nægtede at overgive sig.

I sidste ende blev soldaterne dog opsporet og taget til fange af japanerne, som besluttede sig for at straffe mændene ved at udsætte dem for ufattelig tortur. Mændene blev nemlig låst inde i grisenet, der normalt bruges til at transportere grise, hvorpå de blev lastet på åbne lastbiler og fragtet rundt i den tropiske varme, hvilket fik flere til at omkomme af kvælning og hedeslag, før de ligeledes blev læsset på et tog og fragtet mod kysten. Men hér fortsatte den umenneskelige behandling af krigsfangerne, da de i nettene blev anbragt på fiskerbåde og sejlet ud på havet, hvor de simpelthen blev henrettet ved at blive kastet i vandet og fodret til hajerne, der således kunne spise af de levende soldater, hvis de da ikke var så heldige at drukne forinden.

Disse rædsler blev overværet af flere indbyggere fra land, som således kunne fortælle, hvad de havde bevidnet, da Anden Verdenskrig sluttede i 1945. Det var dermed også muligt at stille de skyldige til ansvar, da den øverstkommanderende Hitoshi Imamura blev idømt 10 års fængsel ved en krigsdomstol. Imamura mente selv, at straffen var alt for lav, så da han i 1954 blev løsladt, valgte han at bygge en kopi af sin fængselcelle i sit hjem, hvor han tilbragte resten af sin levetid, før han døde i 1968.

Total Page Visits: 262 - Today Page Visits: 1