Branden i Kinkakuji

Branden i Kinkakuji
Kinkakuji efter branden

Branden i Kinkakuji

Natten til den 2. juli 1950 blev brandvæsnet i Kyoto kaldt ud til en brand, da det viste sig, at der var gået ild i det historiske tempel Kinkakuji - også kendt som Den Gyldne Pavillon. Selvom der var røgalarmer installeret i den ikoniske bygning, så var disse af en eller anden grund ikke blevet aktiveret, så da slukningsarbejdet begyndte, var det allerede for sent. Da ilden blev slukket stod der nemlig kun bjælker tilbage, og Kyoto havde dermed mistet et af sine ikoniske vartegn, ligesom flere nationalskatte gik tabt i flammerne. Men da man begyndte at efterforske branden, viste det sig dog, at denne var blevet antændt, og man fattede da hurtigt mistanke til en ung munk ved navn Hayashi Yoken, der samme nat var forsvundet fra templet.

Da politiet fandt frem til den unge mand, befandt han sig på et bjerg nær templet, hvor han havde forsøgt at tage sit eget liv med piller, men selvmordsforsøget lykkedes imidlertid ikke, og han blev derfor anholdt og sigtet for ildspåsættelsen. Yoken blev efterfølgende idømt 7 års fængsel, men han blev dog løsladt grundet helbredsproblemer, idet man gradvist erkendte, at han var psykisk syg og blandt andet led af skizofreni, hvilket kun blev forværret i fængslet. På samme tid fik Yoken tuberkulose, og han blev derfor overdraget til et hospital i Kyoto, hvor han døde i en alder af 26 år den 7. marts 1956.

Året forinden havde man genopført Kinkakuji, som er en nærmest identisk kopi af den originale bygning, idet man havde sørget for at lave plantegninger af det oprindelige design. Den nyopførte version blev desuden beklædt med et nyt lag bladguld, hvilket var faldet af den forrige bygning før branden.

Total Page Visits: 529 - Today Page Visits: 1