Drabet på Kyoko Hosuda

Drabet på Kyoko Hosuda
Alter med Kyoko Hosudas billede

Drabet på Kyoko Hosuda

Kyoko Hosuda var en 7-årig pige, der i 1954 gik på en skole i Tokyos Bunkyo-distrikt, hvor hun den 19. april valgte at gå på toilettet i pausen mellem anden og tredje time. Da tredje time begyndte, var Kyoko dog ikke vendt tilbage til undervisningen, og da hun forblev væk, blev hele klassen sat til at lede efter hende. Kyoko boede lige ved siden af skolen, og da det viste sig, at hun ikke var taget hjem, deltog hendes mor i eftersøgningen på skolen, hvor man med tiden fandt frem til et toilet, hvor den ene dør var låst. Selvom man under døren kunne se, at der sad nogen på toilettet, så var der dog ikke bevægelse, og personen reagerede ikke, når der blev kaldt, så man så sig nødsaget til at bryde døren op, og således fandt man frem til Kyoko, som desværre viste sig at være død. Hun var blevet kvalt og tydeligvis udsat for et seksuelt overgreb, hvorefter hun var blevet efterladt på toilettet, der var blevet låst indefra, hvilket betød, at gerningsmanden både var høj og smidig nok til at kunne kravle op over det lille mellemrum, der befandt sig mellem døren og loftet.

Eftersom drabet var sket på en skole, mistænkte man naturligvis de mandlige ansatte, men på denne tid var japanske skoler faktisk frit tilgængelige, og skoletoiletter blev som regel benyttet som offentlige toiletter, så det var også oplagt at lede efter en udefrakommende. Politiet kom hurtigt i besiddelse af det første brugbare bevis, da de fandt et lommetørklæde med initialer, og blot ved at forhøre sig rundt i området, fandt man den hovedmistænkte, da en nabo kunne fortælle, at hans ven - den 20-årige Shuukichi Sakamaki - havde været på besøg hos ham samme dag, som Kyoko blev dræbt, og han bemærkede, at Sakamaki hele tiden vaskede hænder under sit besøg. Politiet valgte derfor at opspore og afhøre Sakamaki, der gik til bekendelse og indrømmede, at han ganske vist havde slået den lille pige ihjel, da han havde brug for at tisse efter at være ankommet til sin ven, der dog ikke var hjemme. Han valgte derfor at gå ind på den nærliggende skole og gøre brug af et toilet, og hér stødte han så ind i Kyoko, som han valgte at forgribe sig på, men da hun begyndte at græde, gik han i stedet videre til at kvæle hende.

Efter drabet tog Sakamaki så over til sin ven, hvor hans sælsomme adfærd dog blev bemærket, men der var også en anden forklaring på den unge mands følelseskolde opførsel, for han var nemlig i behandling for tuberkulose og var derfor påvirket af metamfetamin, hvilket påvirkede hans personlighed og gjorde ham utilregnelig og hæmningsløs. Dette blev dog ikke betragtet som nogen undskyldning for hans handling, og han blev af den grund dømt til døden året efter og allerede henrettet i 1957. Drabet på Kyoko Hosuda rystede Japan, og det førte til store ændringer på to områder - nemlig sikkerhed på skoler og brugen af euforiserende stoffer. I dag er metamfetamin nemlig forbudt i Japan, og japanske skoler er blevet langt mere sikre, idet mange er fuldkommen spærret af for udefrakommende, der ikke har noget at gøre i bygningerne. Japanske skoletoiletter er ligeledes blevet kønsopdelt, og der er også klare regler for den interne brug af dem.

Total Page Visits: 297 - Today Page Visits: 1