Drabet på Michio Takashima

Drabet på Michio TakashimaDen japanske skuespiller Tadao Takashima giftede sig i 1963 med skuespillerinden Hanayo Sumi, og året efter fik parret deres første søn, som de valgte at kalde for Michio. Desværre nåede han kun at leve i 5 måneder, for den 24. august 1964 blev han fundet død i familiens hus i Tokyo, hvor der foruden Tadao og Hanayo boede en 17-årig pige, der var ansat som stuepige såvel som barnepige. Og det var hende, der midt om natten opdagede, at Michio ikke længere befandt sig i sin seng. Pigen skyndte sig derfor at vække drengens forældre, der straks begyndte at søge overalt i huset efter deres lille søn, som ikke engang kunne kravle, så det altså var umuligt for ham at være forsvundet på egen hånd. De ledte i hvert eneste rum, men drengen var fuldkommen borte. Det var først, da de løftede låget til badekarret på badeværelset, de omsider fandt frem til spædbarnet, men til hans forældres store rædsel var karret fyldt med vand, og lille Michio lå druknet i det.

Selvom Michio omgående blev bragt på hospitalet, stod hans liv desværre ikke til at redde. Og eftersom et lille spædbarn var blevet fundet dødt i et badekar, kunne dette ikke være andet end en forbrydelse – og så var spørgsmålet bare, hvem af husets beboere, der stod bag. Den 17-årige stuepige fortalte imidlertid, at hun tidligere på aftenen havde set en mistænkelig mand gå rundt uden for huset, ligesom hun mindedes at hun var vågnet, da hun hørte Michio græde. Men ingen andre vidner havde set nogen mand, og hverken Tadao eller Hanayo havde hørt deres søn græde i løbet af natten. Af den grund kastede politiet mistanken mod den 17-årige pige, der senere på dagen krøb til bekendelse og indrømmede, at det var hende, der havde kastet Michio i badekarret, hvorefter hun havde sat låget på.

Pigen var blevet ansat i slutningen af 1963, hvor Hanayo var gravid med Michio, og både hende og Tadao var glade for hende. Men efter Michio kom til verden, blev deres opmærksomhed rettet mod ham, hvilket tilsyneladende gjorde pigen så misundelig, at hun valgte at dræbe ham. For dette blev hun idømt fængsel i tre til fem år. Tadao og Hanayo fik senere sønnerne Masahiro og Masanobu, der ligesom deres forældre blev skuespillere. Tadao fortsatte også sin karriere som skuespiller, mens Hanayo trak sig tilbage fra rampelyset efter at være blevet gift.

Total Page Visits: 90 - Today Page Visits: 1