Familiedrabet i Biratori

Familiedrabet i Biratori
Gerningsvåbnet var en 22 kaliber jagtriffel

Familiedrabet i Biratori

I 1979 købte den 35-årige Katsunori Ota rævepels på afbetaling fra den 51-årige Kideo Mineo i den lille landsby Biratori på Hokkaido. Katsunori var dog i pengenød og kunne derfor ikke betale lånet tilbage, så da Kideo blev ved med at kræve betaling for rævepelsen, besluttede Katsunori sig for at blive gældsfri én gang for alle, da han om aftenen den 18. juli mødte op ved Kideos hus med en jagtriffel, som han havde givet Kideo tilladelse til at låne. Men da Kideo som altid mindede ham om de penge, som han fortsat skyldte, fik Katsunori nok, idet han rettede riflen mod manden og skød ham i panden.

Eftersom Kideos familie var til stede i huset, valgte Katsunori ligeledes at skille sig af med dem, så der ikke var nogen vidner til forbrydelsen, da han først skød Kideos 38-årige kone efterfulgt af deres kun 2 år gamle søn, før Katsunori begav sig ovenpå og skød parrets 22-årige datter, da hun forsøgte at flygte. Katsunori stak efterfølgende af fra gerningsstedet og skilte sig af med riflen, og eftersom Kideos ældste søn ikke havde været hjemme på gerningstidspunktet, blev han i første omgang mistænkt for at stå bag drabet på sin egen familie, indtil man med tiden fik sporet sig ind på Katsunori Ota, der ikke havde noget alibi, men derimod en motiv.

Katsunori Ota nægtede alle anklager, og selvom der ikke var nogen vidner eller fysiske beviser, der kunne knytte ham til familiedrabet, blev han alligevel anholdt for at have begået dette, da man på hans grund fandt patroner, der med stor sandsynlighed var blevet affyret fra det manglende gerningsvåben, som det aldrig lykkedes at finde frem til. Der var desuden tale om et ulovligt skydevåben, hvilket Katsunori dog ikke blev sigtet eller dømt for at besidde, eftersom dette ikke kunne bevises, men alligevel blev han dømt for med brug af våbenet at have slået fire mennesker ihjel, hvilket resulterede i en dødsdom i 1984. Katsunori Ota nåede imidlertid aldrig at blive henrettet, idet han i 1999 begik selvmord i fængslet i en alder af 55 år.

Total Page Visits: 17 - Today Page Visits: 1