Familiedrabet i Setagaya

Familiedrabet i SetagayaNytårsaftensdag i år 2000 tog en kvinde hen for at besøge sin datter, svigersøn og børnebørn i Setagaya-distriktet i Tokyo, men endte imidlertid med at finde dem alle døde, da hun ankom til huset. Der var tale om den 44-årige Mikio Miyazawa, hans 41-årige kone Yasuko og deres to små børn, 8-årige Niina og 6-årige Rei. Alle foruden Rei var blevet stukket ihjel – han var som den eneste derimod blevet kvalt. Da politiet ankom til gerningsstedet kunne man konkludere, at familien højst sandsynligt havde været døde i godt og vel et halvt døgn, hvilket vil sige, at de altså blev slået ihjel om aftenen den 30. december. Der var desuden tegn på, at morderen herefter blev i huset i flere timer, hvilket betød, at politiet kunne indsamle en overvældende mængde bevismateriale i form af over 10.000 effekter og spor – heriblandt tøj, gerningsvåben, afføring i toilettet, fingeraftryk og DNA. Alligevel var dette dog ikke nok til at fange den skyldige, for til trods for at der var tale om en af de største menneskejagter i landets historie med over 200.000 politifolk involveret i sagen, så er det aldrig lykkedes at opklare denne. Heller ikke selvom at man ud fra mandens efterladte tøj og fodaftryk har politiet kunnet definere hans høje, livvidde og skostørrelse, mens man fra DNA-spor har kunnet konkludere, at der muligvis er tale om en mand med en europæisk mor og asiatisk far.

Sagen om familiedrabet i Setagaya er således en af de største mordgåder i Japan, der endnu efterforskes af det lokale politi. Der er ingen der ved, hvorfor lige netop Miyazawa-familien skulle dø, men umiddelbart kunne det tyde på, at der var tale om et planlagt hjemmerøveri, eftersom gerningsmanden havde medbragt sin egen kniv, som dog knak under angrebet på Mikio, så han måtte erhverve sig en af familiens knive fra køkkenet, som han anvendte til at dræbe Yasuko og Niina med, efter at han på forhånd havde stukket dem med den ødelagte kniv. Han var efter alt at dømme brudt ind i huset via et vindue på første sal og dræbte umiddelbart først sønnen Rei, der lå og sov på sit værelse ved at kvæle ham, hvorefter han knivstak Mikio, mens han kom op ad trappen fra stueetagen. Manden gik herefter videre til loftværelset, hvor han ligeledes stak Yasuko og datteren Niina, som vist også lå og sov. De blev dog fundet på første sal, hvor de efter alt at dømme søgte ned, da gerningsmanden opgav det første angreb på dem, men de blev herefter udsat for et nyt angreb med en ny kniv, som blev hentet fra køkkenet på samme etage.

Det er muligt, at gerningsmanden herefter blev i huset helt frem til klokken 10.40 næste dag, da børnenes mormor ringede på. I dette tidsrum brugte han blandt andet familiens computer, rodede i deres personlige papirer, spiste is, drak te og sov på sofaen i stuen. Om han kendte familien eller ej er dog et mysterium, ligesom det er en gåde, hvorvidt han brød ind i huset for at dræbe dem, eller om dette var et uforudset udfald. At han medbragte sin egen kniv tydede dog på, at han var beredt på at slå ihjel, hvis det blev nødvendigt, men det er ikke til at sige, hvad der har været motivet bag denne forbrydelse. Dog ved man, at gerningsmanden slap afsted med et stort kontantbeløb, men man ved ikke, hvorfor han efterlod størstedelen af sin påklædning – heriblandt overtøj.

Total Page Visits: 357 - Today Page Visits: 1