Familiedrabet i Toyoake

Familiedrabet i ToyoakeTidligt om morgenen den 9. september 2004 blev brandvæsnet kaldt ud til en brand i byen Toyoake øst for Nagoya, hvor et hus stod i flammer. Dette tilhørte den 45-årige Hiroto og hans 38-årige kone Tatsuyo, som boede i huset med deres tre børn: 15-årige Yuuki, 13-årige Rina og Shogo, der faktisk fyldte 10, samme dag dom branden brød ud. Men han nåede imidlertid aldrig at opleve sin fødselsdag, idet både ham, hans to søskende og deres mor omkom i branden, mens Hiroto formåede at overleve, fordi han havde påtaget sig overarbejde og derfor ikke var hjemme, da ilden blev opdaget omkring klokken 4.30. Men da denne blev slukket, skulle det imidlertid vise sig, at der på ingen måde var tale om en ulykke. Ilden var nemlig blevet påsat, og under obduktionen af de fire lig kunne man konkludere, at Tatsuyo og børnene ikke var døde som følge af branden, idet de simpelthen var blevet angrebet, mens de havde ligget og sovet. Mor og datter var begge blevet stukket med en kniv, hvorimod sønnerne Yuuki og Shogo var blevet slået med et stumt objekt. 

Husets døre var låst, så politiet kunne ikke forstå, hvordan nogen havde fået adgang til det, præcis som man ikke kunne forstå, hvem der kunne finde på at skade en mor og hendes tre børn. Mistanken faldt naturligvis først på manden i huset, men Hiroto havde et vandtæt alibi, idet han havde befundet sig på sin arbejdsplads 30 kilometer væk, hvor han først fik vished om branden, da han modtog et opkald fra sin bror, der var blevet alarmeret af en nabo. Hiroto havde selv ringet og fortalt sin kone, at han ikke ville komme hjem grundet overarbejde, men han havde forinden sendt hende en SMS, hvori han bad hende hænge ekstranøglen ud, så han kunne låse sig ind, når han kom hjem. En time senere ringede han så for at fortælle, at han alligevel ikke kom hjem, så kunne nogen have benyttet sig af ekstranøglen til at låse sig selv ind? Efter branden var blevet slukket, viste det sig, at nøglen hang hvor den plejede, så der var umiddelbart intet, der tydede på, at nogen havde gjort brug af den. Vinduerne var desværre smadret grundet de høje temperaturer fra ilden, så man heller ikke kunne bedømme, om nogen var kravlet ind gennem disse, men man kunne ikke desto mindre konkludere, at man havde at gøre med mindst to gerningspersoner, fordi ofrene var blevet slået ihjel på to forskellige måder. Det er sjældent, at en enkelt gerningsperson skifter våben under en forbrydelse, så Tatsuyo og Rina blev med stor sandsynlighed slået ihjel af den samme person, mens en anden stod for at dræbe Yuuki og Shogo.

Der var ikke blevet stjålet noget fra hjemmet, så meningen med at invadere det har altså været at slå familien ihjel, og efterfølgende blev der af ukendte årsager sat ild til huset – muligvis for at fjerne spor, for hvis man havde i sinde at få de fire dødsfald til at ligne en ulykke, så fejlede man stort, eftersom ligene kunne fortælle en helt anden historie. Spørgsmålet var stadig, hvem der ønskede at gøre en ellers almindelig familie fortræd. I årene forinden havde familien faktisk været udsat for chikane, og de havde derfor anskaffet sig en hund, som kunne holde vagt. Denne plejede at gø, hver gang den fik øje på nogen, men den aften, hvor huset blev invaderet, havde den underligt nok ikke sagt en lyd, og så havde den tilmed formået at kæmpe sig fri fra sin snor, så den blev fundet under familiens ene bil, hvor den gemte sig, mens huset brændte.

Hitoro og Tatsuyo havde faktisk ægteskabelige problemer, men hvis han ville sin kone ondt, hvorfor skulle han så også slå sine børn ihjel? Og hvem havde han overtalt til at gøre dette, eftersom det ikke kunne være ham selv? Mindst to personer måtte have været involveret i drabene, men de havde åbenbart ikke modtaget nogen betaling for det, for da politiet gennemgik Hirotos konto, var der ingen bemærkelsesværdige overførsler, som sprang i øjnene. Dog fandt man en del mistænkelige indbetalinger, for det viste sig faktisk, at Hiroto var indblandet i økonomisk svindel på sin arbejdsplads, hvor han solgte computerudstyr uden firmaets accept. Da politiet fandt ud af dette, blev Hiroto sigtet og dømt for svindel, men man kunne dog ikke knytte ham til hans families død, så selvom han var en mulig mistænkt, blev han aldrig udpeget som gerningsmand.

Det kunne jo også være, at nogen havde været ude efter Hiroto, som formåede at overleve, fordi han tilfældigvis ikke var hjemme den nat, hvor huset blev invaderet. Men dette var i så fald noget af et lykketræf, og så skete det ovenikøbet på hans søns fødseldag, som tilmed var årsagen til at han skulle arbejde over, idet han gerne ville bruge næste dag på fejre Shogo. Hvis nogen var ude efter Hiroto, så var der altså så mange små detaljer, der gjorde forbrydelsen endnu mere tragisk, men det kunne jo være, at man netop havde frarøvet ham hans familie for netop at skade ham. Det mest bizarre ved det hele var bare, at Hiroto ikke selv kendte til nogen, som ville skade ham, hvilket blot forstærkede mistanken imod ham, idet han jo burde have fortalt politiet, hvem de skyldige var, hvis han havde bare den mindste anelse om det. Men Hiroto kunne ikke lede politiet på sporet af morderne, og denne forbrydelse var alt for målrettet til, at den kunne have været udført spontant. Nogen havde en grund til at dræbe Hirotos kone og hans tre børn, men han vidste ikke selv hvorfor, og politiet kunne heller ikke finde grunden. Sagen er derfor stadig uopklaret, eftersom der ikke var spor nok til at komme på sporet af de skyldige.

Total Page Visits: 12 - Today Page Visits: 1