Den 28. marts 1961 mødtes en gruppe borgere bestående af 12 mænd og 20 kvinder til en social sammenkomst i landsbyen Kuzuo nær byen Nabari i Mie-præfekturet, hvor mændene fik serveret sake, mens kvinderne fik serveret vin. De 17 kvinder, der nåede at drikke vinen, fik det imidlertid dårligt med voldsomme smerter, mens de begyndte at kaste op, og selvom hjælpen hurtigt blev tilkaldt, så endte 5 af dem med at dø, mens de 12 andre formåede at overleve det, der inden længe skulle vise sig at være en forgiftning. Eftersom det kun var kvinderne, der var blevet ramt af den mystiske lidelse, og de tre kvinder, som ikke havde drukket af vinen, oven i købet var symptomfrie, kunne man hurtigt konkludere, at der uden tvivl var noget i vinen, som menneskekroppen ikke kunne tåle, og ved nærmere undersøgelser kunne man bevise, at denne simpelthen var blevet tilsat pesticider, og at der således ikke var tale om en helt almindelig forgiftning, men derimod mord.
Idet Kuzuo var et lille landsbysamfund med cirka 100 indbyggere kunne man nemt begrænse antallet af mistænkte, og gerningsmanden kunne næppe være blandt de kvinder, der havde drukket vinen. Man gik derfor ud fra, at den skyldige muligvis kunne være blandt de 12 mænd, der drak af den sake, som ikke var blevet tilsat pesticider, og en afhøring af disse gik derfor i gang. I den anledning fandt man ud af, at den ene af mændene, 35-årige Masaru Okunishi, havde haft en affære, og at både hans kone og elskerinde var blandt de 5 ofre, og da politiet samtidig blev klar over, at han længe havde haft i sinde at standse det længerevarende trekantsdrama, blev han udpeget som hovedmistænkt.
Under afhøring tilstod Okunishi at stå bag forgiftningen, men senere påstod han dog, at han var blevet manipuleret til at tilstå forbrydelsen. Ikke desto mindre førte hans tilståelse til en retssag, hvor han imidlertid blev erklæret for uskyldig grundet manglen på beviser, eftersom hans tilståelse i høj grad stemte overens med politiets beviser, som var blevet præsenteret imod ham, hvilket gav anledning til at tro, at Okunishi blot opfandt en tilståelse, der matchede politiets teori. Anklageren appellerede dog afgørelsen, hvilket resulterede i en ny retssag, der endte med at tage en drastisk drejning, idet Okunishi denne gang blev kendt skyldig og oven i købet idømt dødsstraf, fordi han i sin tid havde tilstået drabene. Selvom Okunishi hårdnakket påstod, at han var blevet presset til at tilstå, så var dette dog ikke nok til at overbevise højesteretten, hvor hans dødsdom i sidste ende blev stadfæstet i 1972.
Igennem hele sit liv forsøgte Okunishi at overbevise systemet om, at han var uskyldig, og han opfordrede gentagende gange til, at retssagen skulle gå om, men uden held, selvom det med tiden blev bevist, at der var huller i mandens tilståelse, som ikke stemte overens med de beviser, som politiet ellers fandt. Der var eksempelvis tvivl om mærket af pesticider, ligesom Okunishi påstod, at han åbnede vinflasken med sine tænder, til trods for at en oplukker med al sandsynlighed var blevet benyttet. Okunishi var officielt skyldig, men i medierne blev der stillet spørgsmålstegn ved dette, efterhånden som bevismaterialerne blev undersøgt nærmere, og i befolkningen begyndte mange derfor at tro på Okunishis uskyld. Af den grund lod det til, at myndighederne var særligt påpasselige, idet henrettelsen af Okunishi blev udskudt og faktisk aldrig fandt sted. I 2014 blev han Japans ældste dødsfange, og året efter gik han bort i en alder af 89 år, mens han for 9. gang havde forsøgt at få en ny retssag.