Kapringen af All Nippon Airways Acacia

Kapringen af All Nippon Airways Acacia
Et billede af flyet under forhandlingerne

Kapringen af All Nippon Airways Acacia

Den 31. marts 1970 fandt Japans første flykapring sted, da oprørsgruppen Rengo Sekigun kaprede Japan Airlines Flight 351. Under et halvt år senere skete dog landets anden flykapring, da All Nippon Airways-flyet Acacia den 19. august 1970 lettede fra Komaki Lufthavn i Nagoya med retning mod Chitose Lufthavn på Hokkaido. Ombord på flyet var nemlig en 24-årig mand, der valgte at invadere cockpittet med en pistol, kort efter at flyet var lettet, hvorefter han beordrede piloterne til at lande på luftbasen i Hamamatsu, hvor han krævede en riffel, ammunition og to fyldte benzindunke i bytte for passagerne og besætningsmedlemmerne, der i de kommende timer blev holdt som gidsler på flyet.

Ud af de i alt 89 ombordværende blev 57 af disse sat fri, imens forhandlingerne stod på, men da piloten bemærkede, at pistolen blot var en legetøjspistol, valgte han at informere politiet ved at smide en seddel ud af vinduet, hvorpå der stod, at pistolen ikke var ægte, og at de skulle overbevise flykapreren om, at der var en gravid kvinde ombord på flyet. Ved at udvælge en tilfældig kvinde blandt passagerne fik hun nemlig lov at gå fri, men i det døren til flyet blev åbnet, gav politiet sig til at infiltrere flyet, hvor de hurtigt fik overmandet og anholdt den 24-årige mand, der således blev den første person i Japan, som blev dømt for flykapring, eftersom loven først var blevet indført efter kapringen af Japan Airlines Flight 351.

Den unge mand blev idømt 13 års fængsel, og kapringen var tilsyneladende inspireret af Japans første færgekapring, der fandt sted den 12. maj samme år, hvor den 20-årige Nobushisa Kawafuji blev skudt af politiets snigskytter. Dette kunne være forklaringen på, at den 24-årige mand bad om en riffel, idet Nobushisa havde benyttet sig af en sådan til at skyde omkring sig, før han blev skudt. For målet med flykapringen var netop, at den unge mand ville skydes af politiet, idet han ønskede at begå selvmord, men ikke kunne få sig selv til det. Han havde forladt sin kone til fordel for hendes søster, og de to havde sammen planlagt at gå i døden, men hun endte i stedet med at afbryde forholdet, og da han dermed havde mistet alt, så han ingen anden mulighed end at forlade denne verden alene, hvilket han altså agtede at gøre på temmelig dramatisk vis.

Total Page Visits: 67 - Today Page Visits: 1