Kidnapningen af Anna Saito

Kidnapningen af Anna SaitoDen 10. marts 2014 var den 13-årige Anna Saito på vej hjem fra skole i byen Asaka i Saitama-præfekturet, da hun pludselig blev passet op af en bil og bragt ind i denne af føreren – den 23-årige Kabu Terauchi. Han havde på forhånd udset sig Anna, som han længe havde overvåget, så han på den måde vidste, at hun plejede at gå alene hjem fra skole, og han sørgede sågar for at stjæle et par nummerplader, som han kunne montere på sin bil, så politiet ikke kunne opspore ham, hvis kidnapningen blev observeret. Dette gjorde den dog ikke, så Annas forældre havde ingen anelse om, hvad der var sket med deres datter, da hun ikke vendte hjem, og da de tilmed fandt en seddel i deres postkasse, hvor der stod, at de ikke skulle lede efter hende, tydede det på, at Anna var løbet hjemmefra, idet sedlen var skrevet med hendes håndskrift.

I virkeligheden var det Kabu, der havde tvunget Anna til at skrive sedlen, som han selv havde lagt i hendes families postkasse, fordi han godt vidste, hvor hun boede. Men netop fordi Anna kun var 13 år, så valgte forældrene derfor at efterlyse hende. Men dette gav intet resultat, så Anna forblev savnet, så hendes familie altså måtte forholde sig til muligheden for, at hun eventuelt kunne være blevet offer for en forbrydelse – og da ikke bare ét men to år nåede at gå efter hendes forsvinding, tydede det desværre på, at de aldrig ville få pigen at se i live igen. Men så skete der imidlertid noget højst uventet. Søndag den 27. marts 2016 ringede telefonen nemlig hjemme hos Annas forældre, og da hendes mor besvarede opkaldet, blev hun lykkelig såvel som forvirret over at høre sin datters stemme i den anden ende af røret. Anna fortalte sin mor, at hun havde været holdt fanget af en mand, som det endelig var lykkedes hende at flygte fra, så kvinden skyndte sig at fortælle sin datter, at hun skulle ringe efter politiet, så de kunne få bragt hende hjem og samtidig anholde hendes kidnapper.

Kabu Terauchi havde simpelthen valgt at kidnappe Anna, så han kunne holde hende fanget i sin lejlighed, hvilket han altså havde gjort i to år, indtil det lykkedes den nu 15-årige pige at undslippe. Men Anna havde dog ikke været holdt indespærret i et hemmeligt rum. Hun havde ganske enkelt opholdt sig i Kabus lejlighed, som han endda havde haft to af i den periode, han havde holdt Anna fanget. Da han kidnappede Anna i 2014, boede Kabu i en lejlighed i Chiba-præfekturet, hvor han gik på universitetet, før han i februar 2016 flyttede til Tokyo, da han fik et arbejde. Og med ham fulgte altså Anna, der i al den tid havde mulighed for at stikke af, idet hun kun blev holdt fanget ved at blive låst inde i Kabus lejligheder. Her kunne hun frit gå rundt, og hun kunne kalde efter hjælp, men der var aldrig nogen der hørte hverken skrig eller råb fra lejlighederne, fordi Anna aldrig gav nogen lyd fra sig.

Alligevel vidste Anna godt, at hun blev holdt fanget, så da hun den 27. marts 2006 opdagede, at Kabu havde glemt at låse hoveddøren til sin lejlighed, efter han var taget ud for at købe en ny mobiltelefon, valgte hun at flygte og ringe efter politiet fra en telefonboks. Hun blev herefter bragt i sikkerhed, mens Kabus lejlighed blev indtaget af politibetjente, så man kunne foretage en anholdelse af ham, når han vendte hjem. Men Kabu opdagede dog postyret, da han ankom til lejlighedskomplekset, så han valgte at flygte til Shizuoka, hvor han dagen efter blev anholdt, da han forsøgte at begå selvmord på åben gade ved at skære sig selv i halsen med en hobbykniv.

Kabu Terauchi var allerede blevet efterlyst, så politiet dermed vidste, hvem han var. Han blev derfor bragt tilbage til hovedstaden og sigtet for at have kidnappet Anna Saito, der kunne vende tilbage til sin familie efter at have været adskilt fra dem i to år. Det vides dog ikke, hvorfor Kabu valgte at kidnappe Anna, idet hun ikke havde været udsat for fysisk misbrug. Ifølge ham selv ønskede han blot at udføre et eksperiment med hende, hvor han ville holde hende fanget og behandle hende som et dyr for at se, hvordan dette ville påvirke hende. Anna kom derfor til at lide af PTSD som følge at tiden i fangenskab, men det er ikke kommet frem, hvorfor hun aldrig prøvede at kalde efter hjælp eller på anden måde stikke af. Hun var ofte alene, når Kabu var i skole eller på arbejde, ligesom han tog på ugelange ferier uden hende. Og så bragte han sågar Anna med sig udenfor – blandt andet under sin flytning. Det er uvist, om Kabu truede Anna, ligesom er er uklart, hvad han havde til hensigt at gøre med hende udover at “observere hende”. Det lod til, at han bare gerne ville have en pige som selskab, fordi han var ensom, men udadtil var han en helt normal ung mand, så det kom bag på alle hans bekendte, at han i virkeligheden havde stået bag kidnapningen af en pige. Ingen af  Kabus venner eller familiemedlemmer kendte nemlig til Anna, hvis eksistens han formåede at holde hemmelig, samtidig med at han levede sit liv. Dog havde han antydet, at han havde en kæreste, hvilket muligvis var Anna, han talte om, selvom hun altså ikke var andet end et gidsel.

Kabu Terauchi blev i 2018 idømt ni års fængsel. 

Total Page Visits: 119 - Today Page Visits: 1