Mordet på Ryota Uemura

Mordet på Ryota UemuraRyota Uemura var en 13-årig dreng, der boede med sin mor i Kawasaki, hvor han i 2015 blev myrdet af tre ældre teenagedrenge, der var kendt i området som “Kawasaki Stat” – inspireret af Islamisk Stat. Banden var berygtet for at være både truende og voldelig, især over for yngre drenge, og da Ryota begyndte at hænge ud med kliken i slutningen af 2014, begyndte han han allerede dengang at frygte for sit liv, og i starten af 2015 holdt han derfor op med at gå i skole. Ryota holdt sig hjemme for på den måde at blive i sikkerhed, men om aftenen den 19. februar valgte han dog at forlade sit hjem for da aldrig at vende tilbage. Næste morgen blev drengens nøgne lig nemlig fundet i Tama-floden og efter en uges efterforskning lykkedes det endelig for politiet at finde frem til de tre  skyldige, der på dette tidspunkt var i alderen 17-18 år.

Videoovervågning kunne bekræfte, at de tre teenagedrenge havde været sammen med Ryota, den aften han blev dræbt, og de valgte derfor at tilstå mordet. Dog blev bandens leder anset for at være den hovedskyldige, eftersom det var ham der havde beordret drabet på drengen, som alle tre gerningsmænd dog var med til at udføre i et øde område. Det menes, at Ryota blev dræbt omkring klokken 2 om natten, hvor han først blev tæsket og derefter bundet fast, inden han blev stukket ihjel med en hobbykniv, der gik på tur mellem de tre drabsmænd. Hans lig blev efterfølgende smidt i Tama-floden, mens hans tøj og sko blev brændt på et offentligt toilet. Grunden til at Ryota skulle dø var tilsyneladende, at banden havde forsøgt at rekruttere ham, men da drengen nægtede at begå kriminalitet på deres vegne, valgte de i stedet at tæve ham og derefter forfølge ham med trusler om at slå ham ihjel. Dette skabte altså den velbegrundede frygt i drengen, der varede ved indtil hans død den aften, hvor han af ukendte grunde valgte at mødes med banden.

Netop fordi de tre gerningsmænd var kendte i lokalområdet, så begyndte der at florere billeder af dem på internettet, selvom deres navne ikke blev offentliggjort. Ifølge japansk lov var de nemlig ikke-myndige på gerningstidspunktet, og det førte også til en forholdsvis mild dom, idet lederen af banden blev idømt 9 til 13 års fængsel, mens de to medsammensvorne fik mildere domme for deres medvirken i drabet.

 

Total Page Visits: 340 - Today Page Visits: 1