Natten til den 5. december 1966 brød to unge mænd ind i en elektronikbutik i Fukuoka, hvor de overfaldt to mandlige ansatte, som opholdt sig i butikken, ved at slå dem ned med en hammer. De to unge mænd valgte derefter at stjæle både kontanter og ure, før de satte ild til butikken, hvor de to sårede mænd blev efterladt til den visse død, da de to røvere stak af fra stedet. Den ene af de ansatte havde dog held med at slippe ud fra den brændende butik, hvor den anden imidlertid omkom i det, der således havde udviklet sig til et rovmord.
De to unge mænd blev efterlyst, hvilket førte til, at den ene af dem valgte at melde sig fem dage senere, da en 17-årig dreng, erkendte, at han havde stået bag forbrydelsen i selskab med den 20-årige Nobuo Oda, der ligeledes blev anholdt og sigtet i sagen. Aldersforskellen blev imidlertid afgørende i behandlingen af denne, for Nobuo var nemlig den eneste af de to, som var over den japanske myndighedsalder, som på daværende tidspunkt var 20 år, hvilket rettere sagt betød, at han kunne dømmes som en voksen. Han var ydermere den eneste af de to, som var over 18 år, hvilket er minimumsalderen for at modtage dødsstraf, hvilket han da også blev idømt i 1968, hvorimod hans ven slap med en dom på 13 års fængsel.
Begge fyre havde været ansat i elektronikbutikken i Fukuoka, og det var tilsyneladende Nobuo Oda, der fik den ide at berøve denne, ligesom det var ham, der satte ild til butikken, da han væltede et tændt oliekomfur. Dette erkendte han i hvert fald under afhøringerne, og derfor blev han anset for at være den hovedskyldige i sagen. Dog trak han senere sin tilståelse tilbage, da han påstod, at den var blevet tvunget ud af ham, hvilket ikke var ualmindeligt i denne periode, hvor op til flere japanere blev uskyldigt dømt grundet falske tilståelser. Dette kan også være grunden til, at henrettelsen af Nobuo Oda aldrig har fundet sted, og han er således den person, der har verdensrekorden i at have siddet længst tid på dødsgangen, hvor han endnu opholder sig efter mere end et halvt århundrede efter han modtog sin dødsdom.
Nobuo Oda har nemlig forgæves forsøgt at få sin sag genoptaget, men selvom det ikke er lykkedes, så er andre japanske dødsfanger gennem tiden blevet løsladt og benådet, efter at det er kommet frem, at de var blevet uskyldigt dømt. Der er dog ingen tvivl om, at Nobuo Oda så sandelig deltog i et røveri, der kostede et andet menneske livet, så det er sandsynligvis blot spørgsmålet om hans egentlige rolle, der har været medvirkende til, at hans dødsdom aldrig er blevet eksekveret og næppe kommer til at blive det.