Sagen om Chiyo Aizawa

Sagen om Chiyo AizawaChiyo Aizawa blev født den 31. januar 1939 som den ældste i en søskendeflok på seks. Efter Chiyo var fyldt 14 i 1953 begyndte hendes alkoholiserede far at forgribe sig seksuelt på hende, og da hendes mor fandt ud af dette, valgte hun at forlade dem ved at rejse med sine andre børn til Hokkaido. Hun vendte dog senere tilbage for at stoppe deres forhold, men på dette tidspunkt havde det udviklet sig, så Chiyo levede som var hun sin fars kone. Hun lavede mad for ham, passede huset og havde jævnligt sex med ham, hvilket førte til 11 graviditeter, der resulterede i fem fødsler og seks aborter. Efter den sidste abort fik faderen hende steriliseret. Ud af de i alt 5 piger, som Chiyo fødte, døde to af dem desuden som spæd.

I 1968 havde overgrebene stået på i 15 år, da den nu 29årige Chiyo forelskede sig i en yngre mand, hvilket fik hendes far til at låse hende inde i huset, ligesom han truede med at dræbe deres tre børn, hvis hun prøvede på at forlade ham. Den fysiske og psykiske tortur blev til sidst for meget for Chiyo, der den 5. oktober samme år valgte at kvæle sin far til døde, hvorved hun blev anholdt og sigtet for mordet på ham. I Japan er det ikke tilladt at gifte sig med nære slægtninge, men det var dengang fuldt ud lovligt at dyrke sex med dem og tilmed få børn sammen med dem, så de tre børn var derfor registreret som indavl, selvom naboer var af den opfattelse, at Chiyo i virkeligheden var hendes fars kone, og ikke hans datter.

Chiyo stod over for enten dødsstraf eller livslangt fængsel for mordet på sin far, men sagen skulle gå hen og blive en af de mest opsigtsvækkende i Japansk retshistorie, idet Chiyo blev kendt skyldig, men slap med en straf, der lød på 2½ års fængsel, hvilket hun allerede havde afsonet ved dommens endelige udfald, så hun således kunne gå fri. Man tog højde for, at Chiyo dræbte sin far i selvforsvar som følge af hans årelange misbrug af hende og tilhørende trusler, men loven var ikke indrettet til denne type sager, så det blev efterfølgende nødvendigt at reformere den. Chiyo vendte tilbage til samfundet for at leve en almindelig tilværelse i Utsunomiya.

 

Total Page Visits: 430 - Today Page Visits: 2