Supermarkedsdrabene i Hachioji

Supermarkedsdrabene i HachiojiDen 30. juli 1995 blev der afholdt en festival i Kitanohara Park i byen Hachioji vest for Tokyo, hvilket mange af de lokale beboere var beskæftiget med. Der var derfor ingen kunder til stede i et nærliggende supermarked, hvor tre kvindelige ansatte gjorde klar til at lukke butikken klokken 21. Den ene af disse, en 47-årig fastansat ved navn Noriko Inagaki, ringede herefter til sin kæreste og bad ham komme og hente hende, så de kunne tage ud at spise. Opkaldet skete klokken 21.15, men blot to minutter senere lød der fem skud fra supermarkedet, og da kæresten dukkede op klokken 21.20 ventede han forgæves i bilen i 25 minutter, før han valgte at køre hen til den restaurant, hvor de havde planlagt at spise middag den aften for at se, om Noriko mon var taget derhen uden ham. Hér var hun imidlertid ikke, så i selskab med en kvindelig kok fra restauranten valgte manden at køre tilbage til supermarkedet, hvor de dog fandt Noriko og de to andre ansatte døde på kontoret på første sal. Alle tre var blevet dræbt med et skud i hovedet, men de to yngste medarbejdere – to deltidsansatte gymnasiepiger ved navn Hiromi Maeda og Megumi Yabuki på 16 og 17 år, havde også fået bundet deres hænder og mund fast med tape. 

Politiet gik ud fra, at der var tale om et mislykket røveri, fordi intet var blevet stjålet fra butikken. Kort før lukketid havde Noriko nemlig taget dagens omsætning med sig og lagt denne i pengeskabet på kontoret på første sal, men da politiet ankom, var pengeskabet uåbnet. Gerningsstedet tydede på, at de to unge piger havde befundet sig i butikken, hvor de var blevet overfaldet af en ukendt person med en pistol, der først havde bundet dem fast med tape, før de var blevet tvunget op på kontoret, hvor Noriko netop havde afsluttet opkaldet med sin kæreste og gjorde klar til at gå. Af ukendte grunde slap gerningsmanden så ikke af sted med nogen penge, for i løbet af ingen tid blev først Hiromi og Megumi skudt i hovedet, før Noriko også blev dræbt med et skud i hovedet, hvorpå hun som den eneste blev skudt igen. Deres lig blev dog fundet foran pengeskabet, hvilket indikerede, at gerningsmanden havde truet dem foran dette i et forsøg på at få det åbnet – vedkommende havde tilmed skudt på det. Noriko kendte som den eneste af de tre ansatte kombinationen til pengeskabet, så hun blev muligvis dræbt, fordi hun nægtede at udlevere den. Om de to piger blev skudt, før Noriko blev bedt om at åbne pengeskabet, er uvist.

Politiet fandt flere spor på gerningsstedet, hvilket førte til flere mistænkte i sagen, men denne er dog aldrig blevet opklaret og er med tiden blevet forældet, så ingen længere kan dømmes for den. Skuddrab i Japan er meget sjældne og er typisk forbundet til gangstermiljøet, så at tre almindelige mennesker blev dræbt af et skydevåben var en stor nyhed i 1995, hvilket er grunden til, at man betragter sagen som et omdrejningspunkt indenfor japansk kriminalitet. Supermarkedet lukkede i 1998 og blev efterfølgende revet ned.

 

Total Page Visits: 288 - Today Page Visits: 1