Suzuka Hatakeyama

Suzuka Hatakeyama
Suzuka Hatakeyama

Suzuka Hatakeyama

33-årige Suzuka Hatakeyama boede i 2006 med sin 9-årige datter, Akaya, i byen Fujisato i Akita-præfekturet, da den lille pige blev meldt savnet den 9. april. Ifølge hendes mor var Ayaka taget ud for at lege, da hun ikke kom hjem, så om aftenen valgte kvinden at efterlyse sin datter, der desværre blev fundet død i en flod cirka 10 kilometer fra hendes hjem. En obduktion af liget tydede umiddelbart ikke på, at der var tale om en forbrydelse, så Ayakas død blev anset for at være en drukneulykke. Men dette troede Suzuka imidlertid ikke på, idet hun af en eller anden grund var overbevist om, at hendes datter var blevet slået ihjel. I den næste måneds tid forsøgte Suzuka derfor at overbevise folk om, at der var en morder løs i området, hvilket var en påstand, hun tilsyneladende havde ret i. For den 17. maj forsvandt den en af Ayakas legekammerater - den 7-årige Goken - ligeledes fra Fujisato, og da også hans lig blev fundet ved en flod, tydede det altså på, at der så sandelig var en barnemorder, som huserede i byen.

Goken var dog blevet kvalt, hvorefter han var blevet anbragt ved siden af en flod, hvorimod Ayaka havde vand i sine lunger, hvilket indikerede, at hun altså var druknet. De to dødsfald lignede altså ikke hinanden, men at to børn var omkommet med en måneds mellemrum i den samme by vakte alligevel mistanke - særligt fordi at Goken var Ayakas legekammerat. Og så var de to børn endda også naboer. Det varede derfor ikke længe, før man i lokalområdet begyndte at mistænke Suzuka Hatakeyama for at stå bag drengens død, fordi hun i ugevis havde forsøgt at overbevise folk om, at hendes datter var blevet slået ihjel, hvilket var en påstand, der kun blev forstærket ved, at et andet barn var blevet dræbt, hvilket i  modsætning til Ayaka kunne bevises. I medierne blev den sørgende mor derfor udstillet som en barnemorder, da journalister og fotografer valfartede til Fujisato for at dække sagen, og inden længe besluttede politiet sig så for at undersøge denne nærmere.

Da politiet fandt blodspor i Suzukas hjem, viste det sig, at dette stammede fra Goken, og hun blev derfor anholdt og sigtet for at stå bag hans død, hvilket hun tilstod under afhøringen. Ifølge hende regnede hun med, at Ayakas død ville blive undersøgt nærmere, hvis et andet barn blev fundet dræbt, men noget tid senere erkendte Suzuka dog, at det også var hende, der havde slået Ayaka ihjel. Da de to var ved at krydse en bro om aftenen den 9. april valgte Suzuka nemlig at skubbe Ayaka i floden, da pigen ville se på fiskene i vandet. Hun var enlig mor og havde aldrig elsket sin datter, så da hun så sit snit til at skille sig af med hende, valgte hun altså at tage chancen. Hun kunne dermed være sluppet afsted med mord, men hun ville af en eller anden grund have sagen efterforsket som et drab, selvom Ayakas død blev betragtet for at være en ulykke. På den måde endte Suzuka med at lede politiet på sporet af hende, efter hun slog Goken ihjel.

Det vides ikke, hvorfor Suzuka ville have Ayakas død efterforsket som et drab, men det skyldtes efter alt at dømme, at hun kunne få udbetalt erstatning af staten, hvis hendes datter blev registreret som et drabsoffer. Suzuka havde nemlig ikke tegnet en livforsikring på pigen, så hun fik intet ud af, at hun døde i en ulykke. Derfor var Suzuka så opsat på at få sit barns død anerkendt som en drabssag, og da hun den 17. maj fik øje på Goken, besluttede hun sig så for at lokke ham ind i sit hus og slå ham ihjel for dermed at få politiet til at tro, at der var en barnemorder løs i Fujisato, som først havde slået Ayaka ihjel. Suzuka Hatakeyama trak sin tilståelse tilbage angående Ayakas død, men hun erkendte forsat at have slået Goken ihjel. Hun blev dog dømt for begge dødsfald for hvilket hun modtog en livstidsdom. Og eftersom medierne allerede havde udråbt Suzuka som den skyldige, så er hun kendt for at være en af de mest fotograferede drabsmænd i Japan.

Total Page Visits: 269 - Today Page Visits: 1