Tsuyama-massakren

Tsuyama-massakrenNatten til den 21. maj 1938 begik den 21-årige Mutsuo Toi en af de værste enemands-massakrer i nyere tid, da han dræbte 30 mennesker i landsbyen Kamo nær Tsuyama i Okayama-præfekturet, inden han tog livet af sig selv. Årsagen skal tilsyneladende findes i, at den unge mand var blevet smittet med tuberkulose, hvorved han oplevede, at beboerne i landsbyen begyndte at tage afstand til ham og så ned på ham. Hans forældre døde begge af tuberkulose, da han var lille. I denne tid var det en sygdom, der generelt set var en dødsdom.

Mutsuo begyndte sin blodrus, da han om aftenen valgte at halshugge sin bedstemor med en økse. Skønt hun havde opdraget ham og ikke havde gjort ham noget, mente han, at det var synd, at hun skulle leve videre med skammen over at have en morder som barnebarn, så han valgte at afholde hende fra denne byrde ved at dræbe hende som den første. Han havde på forhånd planlagt, hvem der skulle dø og ville oprindeligt have slået flere ihjel, hvilket han havde skrevet i diverse afskedsnotater, men det ville indebære, at han skulle dræbe andre, der i hans øjne var uskyldige. 

Nogle timer forinden massakren havde Mutsuo afbrudt strømmen i landsbyen, der derfor var mørklagt, da natten faldt på, så efter at have dræbt sin bedstemor bandt han to lommelygter fast på hver side af hovedet og bevægede sig herpå ud i landsbyen, hvor han den næste 1½ time spredte skræk og rædsel, da han bevæbnet med et gevær, en økse og et sværd gik fra hus til hus og udslettede hele familier ved at dræbe den ene beboer efter den anden, kvinder såvel som mænd og børn såvel som voksne – det yngste offer var blot 5 år gammelt. 28 personer døde med det samme, mens to andre senere døde af deres skader. Kun tre af de sårede overlevede hændelsen. Næsten en tredjedel af landsbyens indbyggere blev dræbt af Mutsuo, der ved daggry valgte at begå selvmord ved at skyde sig selv i brystet, og han kunne således ikke stilles til ansvar for sine handlinger.

Det, der siden er blevet kendt som Tsuyama-massakren, har været udgangspunktet for flere romaner og er filmatiseret i Ushimitsu no mura (Village of Doom) fra 1983.

Total Page Visits: 265 - Today Page Visits: 1