Tsuyama-massakren

Tsuyama-massakrenDen 21. maj 1938 begik den 21-årige Mutsuo Toi en af de værste enemands-massakrer i nyere tid, da han dræbte 30 mennesker i landsbyen Tsuyama i Okayama-præfekturet, inden han tog livet af sig selv. Årsagen skal tilsyneladende findes i, at den unge mand var blevet smittet med tuberkulose, hvorved han oplevede, at beboerne i landsbyen begyndte at tage afstand til ham og så ned på ham. Hans forældre døde begge af tuberkulose, da han var lille. I denne tid var det en sygdom, der generelt set var en dødsdom.

Mutsuo begyndte sin blodrus, da han om aftenen valgte at halshugge sin bedstemor med en økse. Skønt, hun havde opdraget ham og ikke havde gjort ham noget, mente han, at det var synd, at hun skulle leve videre med skammen over at have en morder som barnebarn, så han valgte at afholde hende fra denne byrde ved at dræbe hende som den første. Han havde på forhånd planlagt, hvem der skulle dø og ville oprindeligt have slået flere ihjel, hvilket han havde skrevet i diverse afskedsnotater, men det ville indebære, at han skulle dræbe andre, der i hans øjne var uskyldige. 

Mutsuo bandt to lommelygter fast på hver side af hovedet og bevægede sig ud i landsbyen, hvor han afbrød strømmen og den næste 1½ time spredte skræk og rædsel, da han med et gevær, en økse og et sværd dræbte den ene beboer efter den anden, kvinder såvel som mænd og børn såvel som voksne. 27 personer døde med det samme, mens andre senere døde af deres skader. Kun tre af de sårede overlevede hændelsen. Næsten halvdelen af landsbyens indbyggere blev dræbt af Mutsuo, der ved daggry valgte at begå selvmord ved at skyde sig selv i brystet.

Tsuyama-massakren er filmatiseret i Usihimitsu no mura (Village of Doom) fra 1983.

111total visits,1visits today