I 1828 blev Japan ramt af en af de værste naturkatastrofer i landets historie, da en tyfon begav sig ind over de sydvestlige dele af landet, hvor det menes, at over 19.000 mennesker kan have mistet livet. Dette var i en tid, hvor man ikke havde teknologien til at følge tyfoner, så det vides ikke, hvornår denne blev dannet, men man ved dog, at den ramte Japan den 17. september, hvor den tyske videnskabsmand Philipp Franz von Siebold målte et lufttryk på 952 hPa, imens han befandt sig på øen Dejima, der var det eneste sted i Japan, der på dette tidspunkt var åbent for udlændinge. Vindstyrken nåede desuden op på 55 meter i sekundet, hvorved der var tale om den stærkeste storm i Japan i flere hundrede år.
Dette fik man i sandhed at mærke, da tyfonen begav sig over det nordlige Kyushu, idet den hér førte til stor ravage, før den begav sig videre over Chugoku-regionen i svækket tilstand. Den stærke vind nemlig fik ikke kun bygninger til at falde fra hinanden - denne var også medvirkende til enorme oversvømmelser, da man på det nordlige Kyushu oplevede stormflod, hvilket fik skyllet tusindvis af huse væk. Værst gik det ud over Saga-præfekturet, hvor omkring 10.000 mennesker mistede livet, da mere end 30.000 hjem blev ødelagt, mens over 100 skibe sank, og 250 broer blev smadret. I Saga-præfekturet alene væltede mere end 300.000 træer, mens man oplevede knap 3.000 jordskred.
I de omkringliggende præfekturer var skaderne ligeledes omfattende efter tyfonen, der altså er blevet navngivet efter Philipp Franz von Siebold. Men det skyldes ikke kun, at han var med til at dokumentere denne. Som følge af tyfonen måtte hans skib nemlig udskyde sin hjemrejse, og da det senere blev afsløret, at han havde forsøgt at smugle et landkort over Japan med sig, blev han forvist fra landet, idet det var forbudt at medbringe landkort til udlandet, som Japan altså havde begrænset kontakten med i denne periode. Tyfonen var medvirkende til, at lovovertrædelsen blev opdaget, da den forhindrede Siebold i at forlade Japan, og derfor blev den også opkaldt efter ham. Og således formåede en ellers ubetydelig hændelse at overskygge den enorme tragedie, som tyfonen i virkeligheden var årsag til.