Hiromi Katsukis dødsulykke

Hiromi Katsukis dødsulykke

I foråret 1958 opførte den kvindelige teatertrup Takarazuka Revue en forestilling på teatret i byen Takarazuka, hvor skuespillerinden Yuri Hinatsu spillede det levende spillekort Hjerter 7, som forelsker sig i Hjerter 6, som blev spillet af Minako Matsushima. Yuri Hinatsu blev dog ramt af forkølelse den 31. marts, og rollen som Hjerter 7 blev derfor overtaget af den 21-årige Hiromi Katsuki, som allerede dagen efter mistede livet i en tragisk ulykke på scenen, mens man var i gang med at opføre teaterstykket foran et stort publikum.

Stykket blev opført to gange dagligt, så Hiromi havde allerede nået at optræde tre gange, da hun om aftenen den 1. april gik på scenen for fjerde gang. Men hun kunne ikke vide, at det var på denne, hun ville miste livet, for da tolvte akt endte med, at Hjerter 7 og Hjerter 6 omfavnede hinanden, begyndte gulvet under dem at sænke sig, så de to skuespillere på den måde svandt bort fra publikums øjne, hvilket gjorde det muligt for dem at skynde sig ud i garderoben for at skifte kostumer til næste akt. Minako Matsushima var iført trikot, så hun kunne hurtigt springe ned, mens gulvet stadig var i gang med at blive hejst ned under scenen, men i samme øjeblik hørte hun et skrig, efterfulgt af en knasende lyd bag sig, og da hun undrende vendte sig rundt, viste det sig, at Hiromis kjole havde sat sig fast i de automatiske tandhjul, så hele hendes krop var blevet viklet ind i disse.

Minako skyndte sig at komme Hiromi til undsætning, men hun var fuldkommen livløs og havde allerede mistet livet. Faktisk var hendes krop blevet splittet i to efter at være blevet vredet i stykker, men dette kunne Minako ikke se, fordi Hiromi stadig var iklædt sit kostume, der dog var sølet ind i blod. De chokerede skuespillerinde slog omgående alarm, og da det stod klart, at en dødelig ulykke havde fundet sted midt under en teaterforestilling, blev denne omgående aflyst, uden at publikum fik en forklaring. Stykket blev ikke desto mindre opført som planlagt igen den næste dag og sikkerheden skærpet, mens Hiromi Katsuki blev begravet i hemmelighed to dage senere. Der blev senere rejst en mindesten til ære for hende ved den musikskole i Takarazuka, hvor alle medlemmer af Takarazuka Revue bliver uddannet.

Total Page Visits: 9 - Today Page Visits: 1