Hvornår skal man rejse til Japan?

Der er tre perioder, hvor det er særligt populært at tage til Japan: I foråret, hvor kirsebærtræerne blomstrer, om efteråret, hvor efterårsfarverne kommer frem, og om sommeren, hvor mange har ferie. Vær derfor forberedt på, at der er usædvanligt mange mennesker i Japan i disse perioder - især i de større byer og ved kendte seværdigheder. På denne side findes en beskrivelse af de fire årstider, og hvordan det er at besøge Japan i disse perioder. Nederst på siden findes ydermere en oversigt over nationale helligdage i Japan.

Forår

Hvornår skal man rejse til Japan?


Om foråret blomstrer kirsebærtræerne i slutningen af marts og starten af april. Skoleåret ender, så børn og unge har ferie, og derfor vil der også være mange japanske turister rundt om i landet. Det at nyde kirsebærtræernes blomstring kalder japanerne for hanami. Det foregår ved, at de tager ud og hygger sig sammen på skovture under de lyserøde træer, som der er millioner af rundt om i landet. Japanerne er besatte af kirsebærblomster, så man vil derfor opleve, hvordan de står og tager billeder af dem - både med sig selv og andre foran kameraet. Temperaturen er omkring 5-10 grader varmere end i Danmark i denne periode, så mens folk stadig går rundt med jakke derhjemme, kan man klare sig med en langærmet trøje eller en T-shirt i Japan, hvor man dog vil opleve, at mange japanere stadig går rundt med både hue og frakke, selvom temperaturen er omkring 20 grader.

Sommer

Hvornår skal man rejse til Japan?


Den japanske sommer er afskyelig varm med temperaturer, der ofte kommer op over 30 grader, og der er ikke tale om en tør varme, som man kender det i Danmark, men derimod en fugtig og tung varme. Det er i denne periode, man vil kunne høre cikader summe overalt i Japan. Juni er begyndelsen på den japanske regntid, og sommeren er generelt en periode, hvor man oplever mange oversvømmelser - særligt i de sydlige egne af landet. I juli og august kan man bestige Fuji-bjerget, da sneen på toppen er smeltet. Den nordlige ø Hokkaido er et populært turistmål for japanere i denne periode, fordi der er noget køligere end i syd. Sommeren er desuden lig med fyrværkerifestivaler i Japan.

Efterår

Hvornår skal man rejse til Japan?


Om efteråret er det noget lunere i Japan end det er i Danmark, og det kan tilmed føles som sommer, selvom man er langt inde i oktober måned, hvor træerne begynder at ændre kulør, efterhånden som temperaturen falder. De japanske efterårsfarver er kendetegnet ved at være meget varme, hvilket også er et syn, der tiltrækker turister, og disse kan man faktisk nyde forskellige steder rundt om i landet helt frem til december, hvor det først begynder at blive rigtig køligt. Efteråret er desuden regnfuldt, og så er særligt september højsæson for tyfoner, så dette er også en tid, hvor fly kan risikere at blive aflyst på grund af dårligt vejr.

Vinter

Hvornår skal man rejse til Japan?


Vinteren i Japan er ikke nær så kold som i Danmark, men japanere har ikke radiatorer, så det kan være bidende koldt, selvom man sidder indendøre. På hoteller sker opvarmningen med en varmeblæser, der om sommeren fungerer som aircondition. Julen er i Japan en romantisk højtid, så der vil være lys i gaderne - dog er det ikke en hellig højtid, så butikker og attraktioner vil endnu have åbent. Vinteren er generelt også en periode, hvor mange seværdigheder netop forsøger at trække turister til ved at opsætte belysning, der bliver til spektakulære dekorationer. I nytårsdagene holder mange steder dog lukket, da de fleste har fri i de første dage af året. I nogle egne falder sneen hyppigt, og det åbner op for den japanske skisæson i de nordlige og centrale egne af landet.
 

 

Følgende datoer er nationale helligdage i Japan, og derfor kan der være ekstra mange mennesker på gaderne og ved seværdigheder.


-1. januar: Shogatsu (nytårsdag)

-Anden mandag i januar: Seijin no hi (fejring af alle der blevet myndige)

-11. februar: Kenkoku kinenbi (Japans nationaldag)

-23 februar: Tenno Tanjobi (Kejserens fødselsdag)

-20. eller 21. marts: Forårsjævndøgn

-29. april: Showa no hi (den forhenværende kejser Showas fødselsdag)

-3. maj: Kenpo kinenbi (den japanske grundlovsdag)

-4. maj: Midori no hi (naturens dag)

-5. maj: Kodomo no hi (børnenes dag)

-Tredje mandag i juli: Umi no hi (havets dag)

-11. august: Yama no hi (bjergenes dag)

-Tredje mandag i september: Keiro no hi (de ældres dag)

-22. eller 23. september: Efterårsjævndøgn

-Anden mandag i oktober: Supootsu no hi (sportsdag)

-3. november: Bunka no hi (kulturdag)

-23. november: Kinro kansha no hi (arbejdernes dag)

 
-Perioden mellem 29. april til 5. maj er kendt som Golden Week og er en af de travleste rejseperioder i Japan sammen med de første tre nytårsdage, hvor mange instanser holder lukket. Herudover er der også travlhed under Obon, der de fleste steder fejres omkring den 15. august, selvom dette ikke er en national helligdag.

Total Page Visits: 622 - Today Page Visits: 1