Japansk vildsvin

Japansk vildsvinDet japanske vildsvin er det ene af to vildsvinarter, som lever i Japan – det anden er Ryukyu-vildsvinet, der er begrænset til Ryukyu-øerne, mens det japanske vildsvin lever i resten af Japan foruden Hokkaido. Det japanske vildsvin er kendetegnet ved at have korte ben og hvide hår omkring trynen, ligesom det desuden er mindre end det europæiske vildsvin. Ellers ligner det mange andre vildsvin med mørk, kort pels, små øjne, hængende hale, pjuskede ører og store hjørnetænder, som det bruger til at finde mad på og i skovbunden. Hannernes tænder kan blive op til 15 cm lange, mens kroppen kan nå en længde på 170 centimeter med en vægt på over 200 kg. Hunnerne er en anelse mindre. Japanske vildsvin lever enten alene eller i små flokke, men når en hun føder et kuld unger, vil hun dog opfostre disse alene, indtil de er gamle nok til at klare sig selv. Ungerne er lyse med mørke striber på ryggen.

Vildsvin har længe været et symbol på styrke i Japan, hvor man i århundreder har jaget vildsvin og spist deres kød såvel som anvendt deres skind til forskellige produkter og beklædning. Det er dog en af de arter, som ikke er blevet synderligt påvirket af udbredelsen af det menneskelige samfund, så den dag i dag er der stadig mange vildsvin i Japan, hvilket har ført til, at vildsvin nu om dage betragtes som et skadedyr. Vildsvin søger nemlig bort fra bjergområderne, hvor de bor, for at spise skrald i byerne eller afgrøder på marker, og hvis de føler sig truet, tøver de ikke med at angribe mennesker. Vildsvin er så almindelige i Japan, at man gerne må jage dem, og fordi de ofte er involverede i trafikulykker, så findes der også skilte, der opfordrer bilister til at passe på krydsende vildsvin.

Total Page Visits: 225 - Today Page Visits: 1