Yokohama

Yokohama

Yokohama er navnet på en hønserace, der er navngivet efter den japanske havneby Yokohama, til trods for at der officielt er tale om en race af tysk oprindelse. I løbet af 1600-tallet var Japan lukket af for omverdenen, hvilket gjorde det muligt for unikke hønseracer at opstå rundt omkring i landet, og nogle af disse var kendetegnet ved at have meget lange halefjer - eksempelvis racen onagadori, hvis halefjer kan blive over 8 meter lange. Da Japan atter åbnede op for handel med omverdenen i slutningen af 1800-tallet, blev europæiske handelsrejsende meget fascinerede af de japanske hønseracer, som man derfor bragte med til Europa - blandt andet via Yokohama, der var en af de første havnebyer, som åbnede for handel med udlandet.

En gruppe høns blev fragtet til Paris, hvor de altså blev kaldt for Yokohama, fordi det var herfra, de var blevet fragtet ud fra Japan, hvor den pågældende hønserace med tiden forsvandt, således at den kun kunne findes i Europa, hvor det særligt var i Tyskland at opdrætteren Hugo du Roi stod for at sikre racen ved blandt andet at krydse den med europæiske hønseracer. På den måde gik den originale Yokohama-høne også tabt, eftersom de oprindelige individer døde ud, så der herefter kun eksisterede krydsninger, som imidlertid også fik navnet Yokohama. Disse er altså af europæisk oprindelse, men stammer fra høns, som i sin tid blev eksporteret fra Japan.

Yokohama-høns er endnu kendetegnet ved at have lange halefjer - både hanerne og hønsene, og de anvendes derfor ofte til udstillinger eller som husdyr hos private. Racen er ikke så udbredt inden for kommercielt landbrug, men de lægger ikke desto mindre æg. I Tyskland er racen standardiseret og findes officielt kun i en hvid udgave og nogle gange med rødbrune aftegninger, men i andre lande anerkender man andre varianter, der i Tyskland er kendt som Phoenix. Disse findes i mange andre farver såsom sort og brun. Ydermere er Yokohama-høns karakteriseret ved, at de har en meget lille kam.

 

Total Page Visits: 465 - Today Page Visits: 1