Midori no hi

Midori no hi

Midori no hi betyder direkte oversat "det grønnes dag", men kan dog også oversættes til "naturens dag", eftersom man på denne dag fejrer naturen ved blandt andet at tage ud og opholde sig i den ved at udføre sociale aktiviteter - enten som familie eller lokalsamfund. Man kan for eksempel tage på skovture, fjerne affald, plante træer eller plukke bambusskud. Midori no hi er nemlig en national helligdag, hvilket vil sige, at mange folk har fri på denne dag, og sådan har det tilmed været, før dagen egentlig blev opfundet.

Oprindeligt lå Midori no hi den 29. april, hvilket var Kejser Showas fødselsdag, og traditionelt set er den regerende kejsers fødselsdag altid en helligdag i Japan. Da Kejser Showa døde i 1989, valgte man dog at bevare den 29. april som helligdag ved at introducere Midori no hi, men i 2007 blev dagen i stedet gjort til Showa Dag for at hylde den tidligere kejser, og Midori no hi blev i den anledning flyttet til den 4. maj, hvor den siden har været fejret som en del af Golden Week, hvilket er en uge med mange helligdage i Japan.

Før den 4. maj blev gjort til Midori no hi, var dagen i forvejen en national hviledag, fordi den faldt imellem to helligdage, og Midori no hi er i dag den eneste nationale helligdag, der ligger imellem to andre nationale helligdage, eftersom den 3. maj er den japanske grundlovsdag, mens den 5. maj er Børnedag (Kodomo no hi).

 

Total Page Visits: 706 - Today Page Visits: 1