Castalla, der på japansk udtales kasutera, er en type sandkage lavet af mel, æg, sukker og sødemidlet mizuame. Navnet stammer fra den spanske region Kastilien, idet det var portugisere, der i slutningen af 1500-tallet introducerede japanerne for kager fra denne egn, hvilket førte til, at man i Japan begyndte at lave sine egne versioner. Da det primært var i Nagasaki, handlen med udlandet foregik i denne tid, så er det også hér, castella er endt med at blive en specialitet, men generelt kan kagerne købes overalt i landet - både færdiglavede i butikker, i bagerier og som dessert på restauranter. En af de mest populære måder at købe castella er dog i en slags gaveæske, hvor man får en cirka 30 cm. lang kage, som i forvejen kan være skåret i skiver.
En castella spises normalt med brug af gaffel, og der er som regel hverken pynt eller glasur på kagen, som derfor fremstår temmelig simpel i sit udtryk som en almindelig sandkage med en mørk skorpe og lys midte. Eftersom sukker historisk set ikke har været en integreret del af japanernes kost, så er brugen af dette desuden minimal, hvilket giver en castella en forholdsvis anonym smag i forhold til Vestlige kager. For at tilføre dem smag er det blevet populært at tilsætte andre ingredienser såsom grøn te eller honning, som passer bedre til japanernes smagsløg.
Det er desuden castella-dej, der anvendes, når man laver dorayaki, som er to pandekager lagt sammen over en midte af rød bønnepasta.