Sukiyaki

SukiyakiSukiyaki er en japansk ret, der primært består af oksekød skåret i tynde skiver, som koges i en støbejernsgryde sammen med andre ingredienser, hvilket typisk inkluderer tofu, nudler, porrer og salat. Dette gøres i en sauce kaldet warishita, som består af sukker, soya og mirin. Selve tilberedningen finder normalt sted på en transportabel kogeplade, der placeres midt på spisebordet, hvor det er meningen, at den færdiglavede mad skal tages med spisepinde og dyppes i rå æg, før den spises. Gryden fungerer således som en fællestallerken, mens man som spisende typisk har sin egen skål med et eller flere udslåede æg. Sukiyaki er en såkaldt nabemono – hvilket både er det japanske navn for gryden, der anvendes, samt de retter, der tilberedes i den, og så er det en almindelig vinterret i Japan, hvor den ofte nydes ved sammenkomster sidst på året.

Eftersom Sukiyaki er et kendt ord i Vesten, så valgte man at gøre det til titlen på den populære sang fra 1960erne “Ue o Muite Aruko”, selvom retten slet intet har med den at gøre.

Total Page Visits: 366 - Today Page Visits: 1