Tako Soseji

Tako Soseji

Tako Soseji betyder ordret blækspruttepølse, og det er lige præcis, hvad der er tale om. Blækspruttepølser er nemlig pølser som er blevet skåret ud, så de ligner små blæksprutter, hvilket er et populært element i japanske madpakker til børn, da det er en nem måde at lave noget spiseligt, der både virker kært og sjovt. Pølserne er dog ikke lavet ud af blæksprutter - der er derimod tale om helt almindelige pølser, som i Japan typisk er under 10 cm lange. 

En pølseblæksprutte laves ved, at man enten skærer den ene ende af pølsen af eller vælger at lade den være, hvorefter man laver et snit cirka halvvejs gennem pølsen fra den eventuelt afskårne ende. Herefter roterer man pølsen en kvart omgang og laver endnu et snit, indtil man til sidst har en pølse med 8 "arme".

Pølserne kan serveres rå eller lægges til stegning på en pande, hvor varmen vil få skindet til at trække sig sammen, så de otte arme vil rulle udad, så man for eksempel kan stille blæksprutterne op. Denne effekt vil være svær at få, hvis man gør brug af lange pølser, så disse kan med fordel deles i to. Vil man tilføje øjne til blæksprutterne kan man blandt andet anvende to små birkes. I Japan er det almindeligt at klippe dem ud fra tang, der også gør det muligt at lave munde, som dog også kan snittes på. Små børn spiser som regel Tako Soseji med gaffel, mens større børn gør brug af spisepinde.

Total Page Visits: 1022 - Today Page Visits: 1