Suikawari betyder direkte oversat "vandmelon-deling", og er navnet på en aktivitet, der hver sommer finder sted i Japan, når salget af nyhøstede vanmeloner starter. Mange japanere markerer nemlig dette med suikawari, hvilket i al sin enkelthed går ud på, at man køber en vandmelon og forsøger at splitte denne åben med brug af et bat, imens man har bind for øjnene. Det minder derfor om traditionen med pinataer - bare med en frugt i stedet en beholder fyldt med slik. Det er dog normalt, at man spiser vandmelonen, når denne er gået i stykker, for formålet med suikawari er trods alt at slå hul på skallen på underholdende vis.
Suikawari ses typisk udført af børn og unge på stranden, fordi der her er meget plads, ligesom det sandede underlag gør det mere sikkert. Suikawari udføres enten på skift blandt en gruppe eller af en udvalgt person, som med bind for øjnene får til opgave at lokalisere og ramme vandmelonen, imens den ligger på jorden eller på et klæde. De andre deltagere vil sørge for at holde afstand og både heppe og forsøge at lede personen i den rigtige retning, men det vil som regel kræve flere forsøg, før man til sidst rammer vandmelonen, og når der er gået hul på denne, fejrer man det ofte ved sammen at spise den.
Reglerne afhænger af gruppen og antallet af vandmeloner, idet man med flere vandmeloner kan lave en decideret konkurrence, hvor man placeres en bestemt afstand fra en vandmelon og har et bestemt interval at ramme denne i. Konkurrencen kan dermed blive afgjort ved, hvem der ramte vandmelonen hurtigst, eller hvem der slog den pænest i stykker. For at gøre det mere underholdende kan man desuden vælge at dreje en person rundt, imens vedkommende har bind for øjnene, så det bliver sværere at holde balancen.