Game Center

Game Center

Et Game Center er en spillehal fyldt med arkade-spil. Denne type steder var populære i Danmark i 1980'erne, men i dag er de ikke så udbredt og findes primært i forlystelsesparker. Anderledes forholder det sig i Japan, hvor der fortsat findes mange Game Centers, hvor man kan spille arkade-spil, kranspil og andre interaktive spillemaskiner - enten alene eller sammen med andre. Game Centers er mest udbredt i storbyerne, hvor de eksempelvis findes på shoppinggader eller i indkøbscentre - nogle steder på enkelte etager og andre steder i hele bygninger. De er et populært sted for unge at hænge ud eller tage på date, men der er faktisk også mange voksne, der lægger vejen forbi - særligt mænd, der trænger til et sted at stresse af efter en hård arbejdsdag. Japan er hjemsted for mange store elektronikvirksomheder, hvilket er en af forklaringerne på udbredelsen af Game Centers, idet landet selv er storleverandør af de mange spillemaskiner.

Det koster ikke noget at træde ind i et Game Center, men man skal derimod betale for at benytte sig af de mange spillemaskiner, som man har fri adgang til. Mens arkadespil mest af alt fungerer som underholdning, så er det derimod muligt at vinde præmier ved andre spillemaskiner - såsom kranspil, hvor man i Japan kan vinde alverdens ting, hvis man altså bare kan få fat i dem. I nogle Game Centers er personalet tilmed hjælpsomme og sørger for, at man får en præmie med hjem, hvis man har brugt nok penge og tid på at prøve at vinde noget. I nogle Game Centers er der også purikura-maskiner, hvilket er fotobåse, hvor man kan få taget billeder.

Atmosfæren i et Game Center er meget dynamisk, idet der er lyd fra de mange maskiner, ligesom der som regel spilles musik. Der er mange lys og farver, mens mængden af mennesker kan variere. Der er vekselautomater, hvor man kan veksle sedler til mønter, da det typisk kun er mønter, som spillemaskinerne tager imod, og beløbet afhænger af, hvilken type maskine, der er tale om. Typisk skal man indkaste mellem 100 og 500 yen. Nogle japanere besøger kun Game Centers, når de skal hygge sig med vennerne, mens andre er stamgæster, hvilket har gjort dem til professionelle i nogle af de mange spil, som de kommer for at spille, hvilket inkluderer alt fra statiske skærmspil som kampspil og bilspil til fysiske spil som musikspil og dansespil.

Total Page Visits: 390 - Today Page Visits: 1