Ishikawa Goemon

Ishikawa GoemonIshikawa Goemon var en berygtet ninja, der levede fra 1558 til 1594. Han har en legendarisk Robin Hood-status som en tyv, der stjal fra de rige og gav til de fattige, men er mest kendt for sin henrettelse, der indebar, at han og hans søn blev kogt levende.

Det menes, at Ishikawa Goemon blev født i Iga, hvor han i en ung alder blev oplært som ninja, men han stak af og blev i stedet tyv, efter han havde haft en affære med sin mesters kone, som han havde gjort gravid. Det rygtes desuden, at han dræbte en af sine andre elskerinder ved at kaste hende i en brønd. Men det er bare en af de versioner, der findes om Ishikawas liv.

Det eneste, der er sikkert, er dog, at Ishikawa var kriminel og med tiden blev taget til fange af myndighederne, og hans straf blev som nævnt, at han skulle koges levende sammen med sin søn. Dette foregik efter sigende den 8. oktober 1595 i Kyoto ud fra Nanzen-ji templet, hvor den typiske skildring er, at Ishikawa valgte at beskytte sin søn fra det kogende vand ved at holde ham over sit hoved, så han på den måde frelste drengen. I en anden version holdt Ishikawa sin søn under vandet for på den måde at drukne ham, før han kunne nå at lide, og i en tredje udgave blev Ishikawa kogt sammen med hele sin familie. Der er siden blev rejst en gravsten i hans ære ved Daiunin-templet i Kyoto.

Grundet denne hændelse, så er japanske bade, der opvarmes af ild, blevet navngivet Goemonburu: Et Goemon-bad. Ishikawa er desuden en populær figur i kabuki-teater, og så er han blevet portrætteret i både videospil, film og tegnefilm.

 

Total Page Visits: 121 - Today Page Visits: 1