Kochi-borgen

Kochi-borgen

Borgen i KochiShikoku stod færdigopført i 1611 og blev bygget af daimyoen Yamanouchi Kazutoyo, der havde fået overdraget området af Tokugawa Ieyasu, efter han havde fået kontrol over Japan som følge af sin sejr under Slaget ved Sekigahara i 1600. De oprindelige bygninger gik dog tabt i en brand i 1727, og en ny borg blev genopført i årtierne herefter. Som en af de få borge i Japan fik denne lov at stå, da man i slutningen af 1800-tallet rev majoriteten af landets borge ned, og borgen i Kochi er dermed en ud af Japans 12 originale borge. Det er samtidig den eneste af disse borge, hvor alle bygninger i det inderste kompleks endnu fremstår intakte. Et andet unikt træk er blandt andet, at den femetagers hovedbygning er forbundet med daiymoens residens, for normalt plejer disse to at stå adskilt.

Det var dog ikke kun bygningerne, der fik lov at stå uberørt, da Japan forlod den feudale tidsalder og gik ind i den moderne æra. Hele borgkomplekset er sådan set blevet bevaret, hvilket inkluderer de enorme stenmure, der oprindeligt fungerede som et værn, samt de dertilhørende porte. Borg-grunden er i dag en offentlig park, mens offentligheden har adgang til selve borgen, hvor det er muligt at komme helt op på øverste etage og hér beundre udsigten ud over Kochi fra en balkon.

Kochi-borgen har sit eget stop kaldet Kochijo-mae på sporvognen i Kochi, hvorfra der er en kort gåtur på få hundrede meter til selve borgen. Der er dog også en togstation i nærheden - nemlig Iriake station cirka en halv kilometer borte.

Total Page Visits: 509 - Today Page Visits: 1