Usuki-borgen

Usuki-borgen

Usuki-borgen ligger i byen Usuki, hvor den blev opført som en fæstning af Sotomo Sorin på en ø tilbage i slutningen af 1500-tallet, hvilket blev begyndelsen på byens udvikling. På dette tidspunkt blev kristendommen ligeledes introduceret til Japan, og da missionærer ankom til Japan via Kyushu, opstod der flere kristne bevægelser i Usuki, hvor Sotomo Sorin ligeledes konverterede og blev kendt som Don Francisco. Kristendommen blev bandlyst i Japan efter hans død, og Usuki-borgen blev overdraget til Inaba-klanen, der sørgede for at modernisere den med en hovedbygning og vagttårne.

Majoriteten af bygningerne blev dog revet ned, da man i slutningen af 1800-tallet begyndte at modernisere samfundet, hvilket betød, at de fleste af Japans borge blev jævnet med jorden. Dette var altså også tilfældet med Usuki-borgen, hvor to vagttårne imidlertid fik lov at stå. Borggrunden blev senere omdannet til en park, og i 2001 valgte ma så at opføre en rekonstruktion af borgens port. Størstedelen af Usuki-borgen er således ikke andet end en ruin, hvis fundament fortsat er intakt.

Øen, hvor Usuki-borgen blev opført, forsvandt med tiden, da Usuki blev udstykket ud mod havet, så den i dag ligger et stykke fra vandet. Den nærmeste station er Usuki station, som kun ligger 500 meter væk.

Total Page Visits: 136 - Today Page Visits: 1