Nagoya Byarkiv

Nagoya Byarkiv

Nagoya Byarkiv blev opført som en retsbygning i 1922, hvor man i Japan var inspireret af Vestlig arkitektur, hvilket også er grunden til, at bygningen blev opført i en nybarok stil med brug af mursten. Stedet fungerede som en retsbygning frem til 1979 og huser altså i dag Nagoyas byarkiv, men dele af bygningen er imidlertid blevet omdannet til et museum, der via udstillinger skildrer dennes historie som en retsbygning.

Under Anden Verdenskrig blev store dele af Nagoya lagt i ruiner af bombetogter, og der er derfor ikke mange gamle bygninger tilbage i den moderne storby, hvilket er grunden til, at byarkivet har fået status som kulturskat. Både indvendigt og udvendigt er bygningen et glimrende eksempel på den arkitektur, der kendetegnede moderniseringen af det japanske samfund i begyndelsen af 1900-tallet, og den er derfor også et vidnesbyrd på en vigtig del af landets historie. Optagelser til film og serier finder ofte sted i og omkring Nagoya Byarkiv, hvis handlingen i disse udspiller sig i første halvdel af 1900-tallet.

Der ligger kun private jernbanelinjer i nærheden af Nagoya Byarkiv, og den nærmeste station er Higashiote station et par hundrede meter væk.

Total Page Visits: 126 - Today Page Visits: 2