Ikeda-søen

Ikeda-søen

Ikeda-søen ligger i Kagoshima-præfekturet og er med et overfladeareal på 11 km2 den største sø på Kyushu. Søen har en omkreds på 15 kilometer og en dybde på 233 meter, og Ikeda-søen er desuden kendetegnet ved sin forholdsvis runde form, hvilket skyldes, at der er tale om en kratersø, idet der under søen befinder sig en inaktiv vulkan. At søen ligger så langt sydpå betyder desuden, at den aldrig fryser til, idet vandtemperaturen konstant holder sig over frysepunktet, hvilket gør det muligt for forskellige fiskearter at leve i søen, der mest er kendt for sine ål, som kan blive temmelig store. Ved siden af Ikeda-søen ligger tilmed en sekundær kratersø ved navn unagi, hvilket netop betyder ål på japansk. Dog menes det også, at der lever et søuhyre kaldet Issie i Ikeda-søen.

Ikeda-søen er i århundreder blevet tilbedt af de lokale, og man mente sågar, at det var herfra, menneskeheden i sin tid opstod. Ikeda-søen var tilmed blandt verdens reneste med en gennemsigtighed helt ned på 27 meters dybde i begyndelsen af 1900-tallet, men forurening og omlægning af floder har nedsat denne gevaldigt, så gennemsigtigheden i dag er på 5 meter. Det er blandt andet populært at betragte bjerget Kaimondake fra Ikeda-søen, idet dette tårner op i horisonten, så det til forveksling ligner Fuji-bjerget.

Der er mange togstationer omkring Ikeda-søen, hvor man blandt andet kan komme til med bus fra Ibusuki. Turen tager en halv time.

Total Page Visits: 188 - Today Page Visits: 1