Kenrokuen

Kenrokuen

Kenrokuen ligger i Kanazawa og er blandt andet kendt for at være en af Japans tre bedste landskabshaver. Haven blev etableret i 1620'erne lige ved siden af Kanazawa-borgen af Maeda-klanen, der besad kontrollen over området fra slutningen af 1500-tallet og frem til slutningen af 1800-tallet, hvor Tokugawa-shogunatet blev væltet. Dette betød, at Kanazawa-borgen blev revet ned, da man herfra begyndte at modernisere Japan, men Kenrokuen fik dog lov at blive og åbnede i 1874 for offentligheden, der siden har haft mulighed for at begive sig rundt og nyde de smukke omgivelser, når haven har åbent i dagtimerne. Som noget helt særligt kan man tage på en gratis tur i haven i de tidlige morgentimer, før den officielt slår dørene op.

I haven finder man blandt andet det, der menes at være Japans ældste springvand, der er aktivt med brug af et naturligt vandtryk, men vartegnet er dog en tobenet stenlanterne, som er over to meter høj. Eftersom stort set hele Kenrokuen udbrændte under en brand i 1759, så er der ingen spor efter den originale have. Den ældste bygning er et tehus, der blev opført i 1774 i forbindelse med genskabelsen af den i dag 25 hektar store have, der stod færdig 70 år senere. I Kenrokuen er der alt, hvad en typisk japansk have har at byde på: her er søer og bække med broer og karper, kirsebærtræer, udkigsposter og flere forskellige planter og blomster, så stedet er værd at besøge hele året. Udover tehuse er her også butikker, restauranter og et museum.

Kenrokuen ligger 2,5 kilometer fra Kanazawa station, hvorfra der er en halv time til fods. Der går dog busser frem til haven, som kan klare turen på et kvarter.

Total Page Visits: 632 - Today Page Visits: 1