Henn-na Hotel

Henn-na HotelHenn-na Hotel er beliggende nær den europæiske tema-park Huis Ten Bosch i Nagasaki-præfekturet og giver gæster en noget særpræget oplevelse, eftersom det menneskelige personale er blevet erstattet af robotter. I receptionen finder man en menneskedukke, som forestiller en asiatisk kvinde, og ved siden af hende står en raptor-lignende dinosaur klar til at byde folk velkommen. Japanske gæster kan tjekke ind ved at henvende sig til menneskerobotten, der taler japansk, mens engelsktalende gæster kan henvende sig til raptoren, som derimod taler engelsk.

Tjek-ind foregår som en slags selvbetjening, idet robotterne fungerer som fysiske vejledere. I receptionen får man taget et billede af sit ansigt, så man kan komme ind på sit værelse via ansigtsgenkendelse. I lobbyen er det muligt at opbevare sine ejendele i en sikker boks, der styres af en kæmpe robotarm, der er synlig for gæsterne. Bagagen bliver ligeledes transporteret til ens værelse af en robot, der selv finder vej, efter man har indtastet sit værelsesnummer. Inde på selve værelset finder man en lille robot på natbordet, som kan besvare simple spørgsmål, og eftersom der ikke er nogen kontakter på væggen, så er det også denne man kan bede om at tænde og slukke for lyset. 

Henna Hotel er dog stadig afhængig af menneskelig arbejdskraft, hvilket kan opleves i form af rengøringspersonale og sikkerhedsvagter, ligesom der er tilknyttet mekanikere, til når der opstår tekniske problemer med robotterne. Ved at nedbrud står menneskeligt personale derfor klar til at overtage.

Hotellet åbnede i 2015 og siden er et nyt Henn-na Hotel blevet indviet i nærheden af Disneyland i Tokyo.

 

Henn-na Hotel147total visits,1visits today