Eikando Zenrinji

Eikando Zenrinji

Eikando Zenrinji er en buddhistisk tempel beliggende i det østlige Kyoto for enden af Filosoffens Sti, der forbinder dette tempel med et andet, nemlig Ginkakuji. Eikando Zenrinji er det officielle navn, men det er også almindeligt at omtale det som enten Eikando eller Zenrinji. Templet blev grundlagt i 853 af Kobo Daishis elev Shinsho, der erhvervede sig en privatejet bygning i området, men dengang var det ikke tilladt at opføre templer i Kyoto, så det var først 10 år senere, at templet officielt fik sin status godkendt.

Eikando Zenrinji er mest kendt for sin særprægede Buddha-figur, der ikke kigger fremad, men derimod til siden, hvilket er et sjældent træk, når Buddhaer afbildes. Ifølge legenden skyldes det dog, at statuen på et tidspunkt blev levende og frøs til igen, efter at have drejet hovedet. Selvom denne statue er fra det 11. århundrede, så er bygningerne på den store tempelgrund dog ikke så gamle. Den nyeste bygning er pagoden fra 1928, mens den ældste kan dateres tilbage til 1600-tallet.

Eikando Zenrinji er særligt populært om efteråret, fordi det har en tilknyttet have med en lille dam, hvor træerne antager varme nuancer, og derfor holder templet også længere åbent om efteråret, hvor træerne er lyst op, så folk har mulighed for at nyde synet af de røde blade i aftentimerne.

Eikando Zenrinji ligger cirka et kvarters gang fra undergrundsstationen Keage.

Total Page Visits: 370 - Today Page Visits: 1