10 populære seværdigheder i Tokyo

Tokyo er Japans hovedstad, og hér finder man derfor flere af Japans mest kendte og ikoniske seværdigheder, som mange turister kommer for at se, og nogle attraktioner er derfor mere populære end andre. Tokyo er nemlig en blanding af nyt og gammelt i skikkelse af skyskrabere, museer, templer og helligdomme, så der er noget at opleve for en hver, men visse seværdigheder formår alligevel at overskygge andre og er derfor også mere besøgt.

Dette er en liste over 10 af de mest populære seværdigheder i Tokyo baseret på kendskabet til disse samt antallet af folk, som vælger at besøge dem under en tur til Tokyo. Klik på billederne for at læse en dybere beskrivelse af hvert sted og se, hvor dette befinder sig. 

 

10. Tokyo Metropolitan Government Building

10 populære seværdigheder i TokyoTokyo Metropolitan Government Building stod færdig i 1990 og blev indviet året efter. Det er en af de karakteristiske skyskrabere, der befinder sig i Shinjuku, hvor bygningen med sine 243 meter er den højeste i bydelen og samtidig betragtes som områdets vartegn. Den var således også Tokyos højeste bygning i over 16 år, indtil Midtown Tower blev bygget i 2007. Bygningens navn skyldes, at den er hovedsæde for den administrative enhed, der beskæftiger sig med Tokyos 23 bydistrikter og omkringliggende bysamfund i regionen.

På 33. etage deler bygningen sig i to tårne, der begge indeholder et observatorium i 202 meters højde, som er gratis for offentligheden at besøge. Det er blandt andet et populært sted at nyde synet af Shinjukus andre bygninger på nært hold, ligesom man på en skyfri dag har udsigt til Fuji-bjerget. Før indtræde skal man igennem en sikkerhedskontrol, og i observatorierne er der blandt andet souvenirboder og caféer.

9: Yasukuni-helligdommen

10 populære seværdigheder i TokyoYasukuni-helligdommen blev grundlagt af Kejser Meiji i Tokyo i 1869 og er dedikeret til alle dem, der har kæmpet for Japan og mistet livet i krige og konflikter fra 1868 til 1954, eller dem som har ofret deres liv for at være med til at skabe et fredeligt Japan. Af den grund er der også en del kritik rettet mod Yasukuni-helligdommen, idet dette blandt andet inkluderer over 1000 krigsforbrydere, hvilket mange japanere har svært ved at acceptere, og det samme gælder udlandet. I helligdommen finder man navnene på de knap 2,5 millioner mennesker, som denne er dedikeret til, og der er sågar også et par dyr imellem. For soldater blev det betragtet som en ære at dø for sit fædreland, og det var således også almindeligt, at kamikaze-piloter sagde, at de en dag ville møde deres kolleger i Yasukuni-helligdommen, idet de var klar over, at de her ville ende.

8: Tokyo Skytree

10 populære seværdigheder i TokyoTokyo Skytree er med sine 634 meter verdens højeste tårn samt Japans højeste og verdens næsthøjeste struktur. Der er tale om et TV-tårn som erstatning for Tokyo Tower, idet de høje bygninger i Tokyo forstyrrede signalet, hvorfor der var behov for et højere tårn, hvilket betød, at man i 2008 påbegyndte konstruktionen af Skytree.

Tårnet stod færdigt den 29. februar 2012 og åbnede for befolkningen i maj samme år efter et besøg fra Kejseren og Kejserinden. Omkring 1,6 millioner mennesker besøgte tårnet i den første uge, og alle billetter var booket de første to måneder frem. Tårnet indeholder to observatorier – et i 350 meters højde og et andet i 450 meters højde. Begge observatorier gør det muligt for besøgende at betragte Tokyo i en 360 graders vinkel.

7: Zojoji

10 populære seværdigheder i TokyoZojoji er et buddhistisk tempel beliggende i Minato-distriktet i Tokyo ved siden af Tokyo Tower. Templet blev grundlagt i 1393, men befandt sig dengang i nutidens Chiyoda-distrikt og blev først flyttet til sin nuværende grund af Ieyasu Tokugawa i 1590. Templet fungerede som Tokugawa-familiens tempel, da denne besad den politiske magt i landet de næste 250 år. Af samme grund er hele 6 af de 15 Tokugawa-shoguners rester opbevaret i Zojoji. Da shogunatet kollapsede i slutningen af 1800-tallet blev tempelgrundene åbnet for offentligheden og lavet om til en park, hvilket man den dag i dag stadig kan nyde godt af, idet det er gratis at befærde sig i området. Templet bestod engang af 120 forskellige bygninger, men dette tal er med tiden blevet reduceret, blandt andet på grund af brande, jordskælv og krig.

6: teamLab Borderless

10 populære seværdigheder i TokyoI 2018 åbnede Japans første digitale kunstmuseum i Tokyo. Museet er kendt som teamLab Borderless og består af en række udstillinger i skikkelse af lokaler, der fremstår oplyst af diverse computereffekter, som er blevet skabt af gruppen teamLab. Denne udgøres af både kunstnere, programmører og forskere, der har samarbejdet for at skabe forskellige betagende visuelle oplevelser, der tidligere blev udstillet på museer rundt omkring i verden, før det blev besluttet, at der skulle åbnes et permanent museum, hvor folk har mulighed for at opleve alle teamLabs kreationer.

Idet værkerne er hele rum, så er det altså disse, som folk kommer for at se, hvilket vil sige, at man som besøgende har mulighed for at interagere med den digitale kunst, eftersom denne består af lys og billeder, der er i konstant bevægelse.

5: Paladsparken i Tokyo

10 populære seværdigheder i TokyoPaladsparken i Tokyo – officielt kaldet Kokyogaien – udgør en stor del af paladsgrundene i Tokyo, der før i tiden udgjorde Edo-borgen, indtil Kejseren flyttede fra Kyoto til Tokyo i 1868, hvorved dette blev Japans nye hovedstad. Paladsparken er en ud af fire sektioner, der omkranset af en fælles voldgrav udgør den oprindelige borggrund, og denne del åbnede som den første for offentligheden i 1949 og er i dag helt gratis at besøge og frit tilgængelig døgnet rundt.

Parken er kendetegnet ved at have store græsarealer med 2000 grantræer og andre større træsorter samt brede stisystemer, hvorfra man blandt andet kan komme videre til The East Gardens of the Imperial Palace eller Kejserpaladsets indre grund, men begge steder er dog lukket af og kræver, at man køber sig adgang. Eftersom paladsparken derimod er åben, kaldes den også for de ydre haver. Udover at kunne betragte de omkringliggende højhuse fra paladsparken, kan man også se de tilbageværende bygninger og broer efter Edo-borgen.

4: Fodgængerfeltet i Shibuya

10 populære seværdigheder i TokyoI Tokyo finder man verdens travleste fodgængerfelt, der på engelsk er kendt som Shibuya Crossing. Dette ligger lige ved siden af Shibuya station og består af fem forskellige fodgængerfelter, der gør det muligt for gående at passere over vejen i et enormt lyskryds. På grund af den nærmest konstante strøm af mennesker på lige netop dette sted, så er fodgængerfeltet et af de mest filmede og fotograferede steder i hele Japan og er derfor et hyppigt anvendt symbol på Tokyo.

Både i film og i reportager er det almindeligt at gøre brug af fodgængerfeltet til at vise mængden af mennesker i Tokyo, men selve atmosfæren i sig selv er ligeledes en repræsentation af den dynamik, der præger bybilledet i Tokyo, idet fodgængerfeltet er omgivet af høje bygninger med lys og skilte samt enorme TV-skærme, der blandt andet viser reklamer.

3: Meiji-helligdommen

10 populære seværdigheder i TokyoMeiji-helligdommen er en shinto-helligdom til Kejser Meiji, der regerede Japan fra 1967 til 1912, samt hans hustru Kejserinde Shoken. Deres gravsteder er dog placeret nær Kyoto. Helligdommen blev grundlagt i 1920 og stod færdigbygget året efter, men under Anden Verdenskrig blev bygningerne dog ødelagt, da Tokyo blev udsat for bombeangreb. Den nuværende helligdom blev opført i 1958 efter indsamlinger gjorde det muligt at genopbygge den. Der er tale om et enormt kompleks i fredfyldte omgivelser, der fungerer som et åndehul i den ellers travle storby. Som en del af helligdommen findes nemlig en skov med 120.000 træer, der blokerer for udsynet til de nærliggende højhuse. Disse blev plantet i forbindelse med helligdommens grundlæggelse og blev doneret fra alle egne af Japan.

2: Sensoji

10 populære seværdigheder i TokyoSensoji er et buddhistisk tempel beliggende i Asakusa i Tokyo. Det er byens ældste tempel, der blev grundlagt i år 645, efter man ifølge legenden fandt en Buddha-statue i Sumida-floden i 628 og valgte at tilbede denne i området, hvor templet senere blev opført. Sensoji er dedikeret til Buddha-gudinden for barmhjertighed, Guanyin, og er et af de mest besøgte hellige steder i hele verden, ligesom den lægger grund til Tokyos mest populære festival, som udspiller sig over 3-4 dage hvert forår. På tempelgrunden finder man desuden en shinto-helligdom, hvilket en torii-port indikerer grænsen til. Under Anden Verdenskrig blev Tokyo udsat for bombardementer, og templet endte med at blive ødelagt, hvilket vil sige, at de nuværende bygninger er moderne rekonstruktioner af de originale.

Indgangen til tempelgrunden er markeret med en stor, rød port indeholdende en gigantisk papirlanterne, hvorefter besøgende har mulighed for at bevæge sig gennem et 250 meter langt stræde kaldet Nakamise-dori bestående af omkring 90 handelsboder, hvor der både kan købes mad, souvenirs, tøj og meget andet.

1: Tokyo Tower

10 populære seværdigheder i TokyoTokyo Tower er med sine 333 meter Japans anden højeste struktur efter Tokyo Skytree, der blev bygget som en erstatning for Tokyo Tower. Tårnet blev nemlig opført med det formål at fungere som antennestøtte i 1958 med udgangspunkt i Eiffeltårnets design, og det var dengang verdens højeste selvbærende tårn helt frem til 1967. Tårnet blev malet for at efterkomme sikkerhedsreglerne i forbindelse med flytrafikken og har siden sin opførelse været et symbol på Japans økonomiske opsving efter Anden Verdenskrig, ligesom det er et hyppigst anvendt vartegn for Tokyo. Med tiden begyndte de omkringliggende skyskrabere så at forstyrre antennesignalet, så det altså blev nødvendigt at opføre en ny antenne i Tokyo i skikkelse af Tokyo Skytree.

Der er to observatorier i Tokyo Tower, som ligger i 150 meters højde og i 250 meters højde.

Total Page Visits: 52 - Today Page Visits: 1