Med fly til Japan

Før man overhovedet kan komme til Japan, skal man have bestilt en flybillet. Folk har forskellige præferencer til dette, og mulighederne er mange. Nogen er til pakkeløsninger hos rejsearrangører såsom Japanspecialisten eller Asien Eksperten, mens andre foretrækker at stå for det hele selv via bookinger hos mindre budgetselskaber, hvor servicen dog kan være ret fraværende. Personligt går jeg efter pris og rejsetid som de afgørende faktorer, når jeg bestiller flybilletter, så jeg har sådan set intet imod at benytte de billige arrangører. Man kan desuden være heldig at spare penge ved at booke direkte fra flyselskaberne, så det er værd at undersøge dette, før man bestiller. Er man ude i god tid, kan man spare en masse penge. For eksempel bestiller jeg selv et halvt år i forvejen, og en tur/retur-billet på økonomiklasse uden afbestillingsgaranti har derfor typisk kostet mig under 5.000 kroner. Efter krigen i Ukraine begyndte, blev brændstofpriser for det første dyrere, ligesom flyselskaber holdt op med at tage den hurtige rute over Rusland, så dette har naturligvis haft en effekt på prisen på flybilletter til Japan, der nærmest er blevet fordoblet.

Nogle gange kan prisen på en flybillet dog falde gevaldigt, hvis man vælger at rejse en dag før planlagt eller tage hjem en dag senere, så hvis man er fleksibel, så husk at tjekke mulighederne for en god besparelse. Det er tilmed muligt at gøre en god handel, hvis man vælger at foretage en spontan rejse og bestille ferien få uger eller dage før afgang uden for højsæsonen. Ledige pladser sælges nemlig meget billigt, så der kan man være heldig at komme ned under 3.000 kr. for en tur/retur-billet. Ulempen er dog, at man dermed skal stresse med også at finde ledige hoteller og foretage en masse planlægning på kort tid.

Med fly til Japan

Den eneste måde at komme direkte til Japan fra Danmark er med SAS, som dog er i den dyre ende sammenlignet med mange andre selskaber – dog falder deres billetter i pris uden for de populære ferieperioder. I den billigere ende finder man selskaber som Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines og Finnair, hvor man starter med afrejse i København og har en eller flere mellemlandinger et sted i Europa. Bemærk, at visse selskaber kun tillader håndbagage, så man er nødt til at betale ekstra for at medbringe check-in bagage.

De fleste flyselskaber tilbyder video on demand-service på deres flyruter fra Europa til Japan, og så vil man på turen få serveret 2-3 måltider, da der trods alt er tale om en langdistancerute, der nu tager omkring 14-15 timer fra Europa, alt efter hvilken lufthavn, man rejser fra. En nogenlunde tilpasset tidsplan med afgang fra København og en enkelt mellemlanding på vejen vil derfor betyde, at en tur til Japan tager omkring 17-18 timer. For mig er dette noget af det eneste, jeg hader ved at rejse til Japan, idet jeg generelt ikke bryder mig om det at rejse, så at man bruger så lang tid på at foretage selve turen til sin destination er måske også noget af det, der skræmmer folk – især fordi man på det meste af turen opholder sig i et fly med beskeden plads sammen med en masse andre mennesker. 

Japan er 7-8 timer foran lokal dansk tid alt efter, om det er sommertid eller ej, da man ikke har dette i Japan, så husk at stille urene ved ankomsten, hvor datoen desuden vil have ændret sig en dag frem i tiden. Ikke kun fordi man bruger lang tid på rejsen, men også fordi man flyver mod øst, mens man typisk vil ankomme samme dag på vejen hjem, fordi man flyver mod vest. I sidste ende mister man dog flere timer, end man sparer, så halvandet døgn af ens ferie til Japan går på turen frem og tilbage. Netop derfor er det mere praktisk med lange ferier frem for weekendture. Jeg timer det som regel sådan, at jeg rejser fra Danmark om morgenen, så jeg også ankommer til Japan om morgenen. Dermed får jeg noget ud af min første dag i Japan, og hvis man rejser fra Japan om morgenen, ankommer man typisk til Danmark om aftenen, hvilket gør det muligt at få sovet efter sin hjemkomst, så man meget praktisk kan tage i skole eller på arbejde næste dag.

 

Med fly til Japan

Tidligere foregik turen til Japan over Rusland, så man blandt andet kunne nyde synet af Uralbjergene, mens man med ankomst i Tokyo kan være heldig at få et glimt af Fuji-bjerget. Lige meget hvad kan det måske være en ide at investere i en vinduesplads, så man kan beundre det flotte landskab, som man vil passere over på den flere tusinde kilometer lange rejse. På flyet vil man desuden blive bedt om at udfylde immigrationspapirer, som skal afleveres i lufthavnen, efter man er landet – så husk også noget at skrive med i håndbagagen. Her skal man blandt andet angive på hvilket hotel, man skal bo, ligesom man skal skrive pasnummer og notere, om man før er blevet dømt for en forbrydelse i eller uden for Japan, så sørg for at have alle relevante oplysninger med i håndbagagen. Efter landing vil man desuden få taget sine fingeraftryk og få taget et billede af sit ansigt. Før man kan forlade lufthavnen, skal man typisk også igennem et lille sikkerhedstjek, hvor ens taske vil blive gennemset for mistænkelige effekter, ligesom man nogle gange vil blive spurgt, hvor længe man regner med at opholde sig i landet, og hvad formålet med ens besøg er.

Der er tre store lufthavne i Japan, som man typisk kan rejse til fra Europa: Haneda, Narita og Kansai. De to førstnævnte er tilknyttet Tokyo, og Haneda ligger tættest på selve byen, mens Narita er placeret uden for Tokyo. Kansai lufthavn befinder sig på en kunstig ø og er forbundet med Osaka, så hvis man har tænkt sig at tilbringe sin ferie i det sydlige Japan er det oplagt at vælge Kansai Lufthavn som destination, men flybilletter dertil er som regel også dyrere. Det er også muligt at bestille en rundrejse, så man for eksempel lander i Narita, men tager hjem fra Kansai. På den måde er man ikke bundet af at skulle rejse frem og tilbage mellem Tokyo, hvis man kun tilbringer noget af sin ferie der. Der er naturligvis også andre mindre lufthavne i Japan, men det er turen til de tre største, som er billigst.

Total Page Visits: 1226 - Today Page Visits: 1