Med fly til Japan

BEMÆRK, at informationerne på denne side stammer fra før krigen i Ukraine, hvilket siden har ført til højere priser på flybilletter grundet stigende priser på brændstof, ligesom man ikke længere kan flyve til Japan over Rusland.

 

Før man overhovedet kan komme til Japan, skal man have bestilt en flybillet. Folk har forskellige præferencer til dette, og mulighederne er mange. Nogen er til pakkeløsninger hos rejsearrangører såsom Japanspecialisten eller Asien Eksperten, mens andre foretrækker at stå for det hele selv. Personligt går jeg efter pris og rejsetid som de afgørende faktorer, når jeg bestiller flybilletter. Er man ude i god tid, kan man spare en masse penge. For eksempel bestiller jeg selv et halvt år i forvejen, og en tur/retur-billet på økonomiklasse uden afbestillingsgaranti kan derfor koste mig under 4.000 kroner. Nogle gange kan prisen på en flybillet falde gevaldigt, hvis man vælger at rejse en dag før planlagt eller tage hjem en dag senere, så hvis man er fleksibel, så husk at tjekke mulighederne for en god besparelse. Det er tilmed muligt at gøre en god handel, hvis man vælger at foretage en spontan rejse og bestille ferien få uger eller dage før afgang. Ledige pladser sælges nemlig meget billigt, så der kan man komme ned under 3.000 kr. for en tur/retur-billet. Ulempen er dog, at man dermed skal stresse med også at finde ledige hoteller.

 

Med fly til Japan

 

Den eneste måde at komme direkte fra Danmark til Japan på er med SAS. De er desværre i den dyre ende sammenlignet med mange andre selskaber – dog falder deres billetter i pris uden for de populære ferieperioder. Ruten tager omkring 11 timer. I den billigere ende finder man selskaber som Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines, Aeroflot og Finnair, hvor man starter med afrejse i København og har en eller flere mellemlandinger et sted i Europa. Finnair og Aeroflot er mest praktiske på dette område, da et stykke af rejsen nordpå allerede er klaret, da disse selskaber typisk flyver til Helsinki eller Moskva så turen til Japan kun tager 9½ time, mens den fra andre europæiske lande vil tage 2-4 timer længere. Vær dog opmærksom på, at visse flyselskaber overbooker deres fly, så det kun er muligt at checke ind i lufthavnen, hvor det gælder om at være blandt de første. Ens bagage skal normalt kun checkes ind, når man starter sin rejse, men husk at spørge, om det er nødvendigt at checke sin kuffert ind igen, når man mellemlander. Bemærk, at visse selskaber kun tillader håndbagage, så man er nødt til at betale ekstra for at medbringe check-in bagage.

Der er tre store lufthavne i Japan, som man typisk kan rejse til fra Europa: Haneda, Narita og Kansai. De to førstnævnte er tilknyttet Tokyo, og Haneda ligger tættest på selve byen, mens Narita er placeret nogle kilometer øst fra Tokyo. Kansai lufthavn er forbundet med Osaka, så hvis man har tænkt sig at tilbringe sin ferie i det sydlige Japan er det oplagt at vælge Kansai som destination. Det er også muligt at bestille en rundrejse, så man for eksempel lander i Narita, men tager hjem fra Kansai. På den måde er man ikke bundet af at skulle rejse frem og tilbage mellem Tokyo, hvis man kun tilbringer noget af sin ferie der.

Med fly til Japan

Når man flyver til Japan foregår det over Rusland, så det kan være en fordel at sikre sig en vinduesplads, så man kan nyde synet af blandt andet Uralbjergene, og måske kan man endda tilmed få et glimt af Fuji-bjerget under landingen i Tokyo. De fleste flyselskaber tilbyder video on demand-service på deres flyruter fra Europa til Japan, og så vil man på turen få serveret 2-3 måltider. Japan er 7-8 timer foran lokal dansk tid alt efter, om det er sommertid eller ej, da man ikke har dette i Japan, så husk at stille urene ved ankomsten. På flyet vil man desuden blive bedt om at udfylde immigrationspapirer, som skal afleveres i lufthavnen, efter man er landet – så husk også noget at skrive med i håndbagagen. Her skal man blandt andet angive på hvilket hotel, man skal bo, ligesom man skal skrive pasnummer og notere, om man før er blevet dømt for en forbrydelse i eller uden for Japan, så sørg for at have alle relevante oplysninger med i håndbagagen. Efter landing vil man desuden få taget sine fingeraftryk og få taget et billede af sit ansigt. Før man kan forlade lufthavnen, skal man typisk også igennem et lille sikkerhedstjek, hvor ens taske vil blive gennemset for mistænkelige effekter, ligesom man nogle gange vil blive spurgt, hvor længe man regner med at opholde sig i landet, og hvad formålet med ens besøg er.

Total Page Visits: 631 - Today Page Visits: 1