Tokyo Disney Resort

Tokyo Disney Resort

På trods af navnet ligger Tokyo Disney Resort faktisk i Chiba-præfekturet - dog ud til Tokyo Bugt lige på grænsen til byen. Parken åbnede i 1983 som det første Disneyland uden for USA, men er siden blevet udvidet til at blive et enormt ferieresort med mange andre faciliteter. Grundet størrelsen, der i dag er på over 200 hektar, så var det besværligt at finde plads til parken i selve Tokyo, og derfor blev den altså placeret uden for bymidten. Flere attraktive områder var i spil, før kystområdet i Chiba-præfekturet blev udvalgt, og her har miljøet blandt andet været medvirkende til, at man udover Tokyo Disneyland ligeledes har åbnet en anden forlystelsespark kaldet Tokyo DisneySea, hvor vand spiller en dominerende rolle i både omgivelser og forlystelser. Denne park blev åbnet i 2001 og er sammen med Tokyo Disneyland de to hovedattraktioner i Tokyo Disney Resort, hvor man desuden finder en håndfuld hoteller samt et underholdningskompleks med spise- og shoppingmuligheder kaldet Ikspiari. Tokyo Disney Resort modtager hvert år millioner af gæster og er blandt de mest besøgte temaparker i verden, mens det er den mest besøgte i hele Japan.

Præcis som med alle andre Disney-temaparker, så er det Disney-universet og dettes karakterer, der er omdrejningspunktet i Tokyo Disney Resort. I de to forlystelsesparker finder man forlystelser og aktivitetsområder til både børn og voksne, ligesom skuespillere iført kostumer går rundt og underholder gæsterne. Der afholdes også forskellige events såsom parader og fyrværkerishows. Tokyo Disneyland er designet med udgangspunkt i Disneyland i Californien og er opdelt i forskellige sektioner med hvert sit tema, men parkens blikfang er imidlertid det enorme og velkendte Disney-slot.

Tokyo DisneySea er derimod en japansk realisering af en planlagt vandpark kaldet Port Disney, der ligeledes skulle være åbnet i Californien, men som aldrig blev ført ud i livet. Tokyo DisneySea er derfor unik i forhold til andre Disney-parker og er ligeledes opdelt i forskellige sektioner, der blandt andet inkluderer en kopi af Venedig og skibet S.S. Columbia samt en kunstig vulkan. Mens Tokyo Disneyland primært henvender sig til børnefamilier, så er der en mere voksen atmosfære i Tokyo DisneySea, hvor det for eksempel er muligt at købe alkohol.

Der findes forskellige billettyper, der gør det muligt at besøge enten den ene eller begge forlystelsesparker i Tokyo Disney Resort, ligesom man kan vælge et bestemt antal dage, hvor disse er gyldige. Det er dog ikke muligt at besøge både Tokyo Disneyland og Tokyo DisneySea på samme dag med en enkelt billet. Tokyo Disney Resort ligger lige ved siden af Maihama station, og inde i selve parken kan man desuden komme rundt med monorail.

Total Page Visits: 946 - Today Page Visits: 1