Ehime

EhimeEhime-præfekturet er beliggende på Shikoku. Det er et af de få præfekturer, der ikke er opkaldt efter dets hovedstad, idet denne er Matsuyama, som ikke blot er den største by i Ehime-præfekturet - det er også den største by på hele Shikoku. Hér ligger blandt andet en af Japans 12 originale borge, og som det eneste præfektur, så har Ehime tilmed en mere, som ligger i byen Uwajima, hvilket dermed vil sige, at man hér finder 1/6 af Japans originale borge. Ydermere er Ehime hjemsted for det knap 2000 meter høje Ishizuchi-bjerg, der er det højeste bjerg på Shikoku såvel som det vestlige Japan. Fra Ehime-præfekturet er der over det japanske indlandshav forbindelse til Hiroshima-præfekturet på Honshu via et 60 kilometer langt brosystem, der er åbent for biler, cykler og gående. Dette er blevet anlagt på nogle af de utallige småøer, der hører til Ehime-præfekturet og inkluderer blandt andet verdens længste hængebrosystem.

Der bor 1,4 millioner mennesker i Ehime-præfekturet, der har en størrelse på cirka 5600 kvadratkilometer. Nabo-præfekturerne er Shikokus tre andre præfekturer: Kagawa, Kochi og Tokushima.

Herunder kan du klikke dig videre til udvalgte steder i Ehime-præfekturet. Du kan også scrolle videre til det interaktive kort nederst på siden og klikke på ikonet i venstre hjørne for at se en samlet oversigt over de enkelte seværdigheder og deres placering.

Ehime

AINAN

Ehime

IMABARI & GEIYO-ØERNE

Ehime

MATSUYAMA

Yamagata

OZU & OMEGN

Ehime

SAIJO & NIIHAMA

Kochi

SHIKOKUCHUO

Yamagata

UWAJIMA

Total Page Visits: 1069 - Today Page Visits: 1