Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan

I slutningen af 1800-tallet slog Japan grænserne op for omverdenen efter 250 års isolation. Flere japanske havnebyer udviklede sig herefter til handelsbyer og kulturelle knudepunkter, hvor mange udlændinge slog sig ned i nyopførte boligområder kendt som ijinkan. Og fordi det primært var europæere, der kom til Japan for at gøre forretning, så blev mange bygninger også opført i europæisk stil. En af de byer, hvor der blev opført et ijinkan-distrikt, var blandt andet Kobe, der ville ende med at blive en af Japans vigtigste havnebyer, ligesom der i dag er tale om en moderne storby. Men til trods for dette så eksisterer flere af de oprindelige bygninger fra byens ijinkan faktisk stadig den dag i dag, selvom Kobe siden er blevet lagt i ruiner af to omgange - første gang under anden verdenskrig, hvor byen blev udsat for bombetogter, og anden gang i 1995, hvor det store Kobe-jordskælv ramte. Bydelen bestod oprindeligt af over 300 huse, men siden 1800-tallet er lagt de fleste altså gået tabt, så der nu kun er lidt under en tiendedel af de originale bygninger tilbage. Ud af disse er 16 i dag åbne for offentligheden under navnet Kobe Kitano Ijinkan-gai eller bare Kobe Kitano Ijinkan, og de fleste af dem fungerer som museer dedikeret til et særligt tema, hvilket også inkluderer lande.

 

Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan

 

Hvordan kommer man til Kobe Kitano Ijinkan?

Kobe Kitano Ijinkan ligger i det, der i dag er bydelen kendt som Kitano - kun få hundrede meter fra Shin-Kobe station, hvilket er shinkansen-stationen i Kobe. Man kan nemt komme til denne fra eksempelvis Osaka, hvor man desuden kan komme til med shinkansen fra Tokyo. Størstedelen af bydelen er blevet moderniseret, så de oprindelige huse i dag står side om side med nyere japanske bygninger, og det kan derfor være svært at finde frem til dem, hvis man ikke har et overblik over, hvor de befinder sig. Man skal huske på, at det kun er halvdelen af de oprindelige bygninger, der er åbne for offentligheden, så det altså ikke er alle, man har adgang til. Ønsker man at besøge alle de originale bygninger kan flere altså kun beundres udefra.

Bygningerne befinder sig desuden forskellige steder i Kitano-distriktet, men flere ligger lige ved siden af hinanden, og generelt ligger alle bygningerne så tæt på hinanden, at man sagtens kan nå at opleve dem alle under et besøg i Kobe Kitano Ijinkan. En rundtur i Kobe Kitani Ijinkan til og fra Shin-Kobe station er cirka 3 kilometer lang.

 

Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan

 

Hvad kan man opleve i Kobe Kitano Ijinkan?

Kobe Kitano Ijinkan blev designet af briten J.W. Hart, der tog udgangspunkt i europæisk arkitektur til både at opføre bygninger og anlægge veje samt parker. Flere veje bærer faktisk stadig deres oprindelige navne såsom Pearl Street og Flower Road, og enkelte steder er der også originale lygtepæle og andet eksteriør i gadebilledet, der er med til at give et indtryk af, hvordan stedet i sin tid har set ud. Rundt omkring i området er der både restauranter og caféer, ligesom der er flere informationscentre, hvor man eksempelvis kan komme i besiddelse af kort over Kobe Kitano Ijinkan. Nedenfor ses dog også et kort med placeringen af de 16 bygninger, der i dag er åbne for offentligheden, og lige under kortet ses en beskrivelse af hvert sted. For at få adgang til disse steder skal man desuden købe billet, men det er muligt at købe kombinationsbilletter, der giver adgang til flere steder. Langt de fleste af bygningerne er opført i begyndelsen af 1900-tallet og har med tiden gennemgået renoveringer. Et par stykker af dem har desuden fået status som kulturskatte grundet deres bevaringsværdig.

 

Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan

 

Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Uroko House er en af de mest genkendelige bygninger i Kobe Kitano Ijinkan, og stedet har i dag status som kulturskat. Der var oprindeligt tale om et privat residens, der i dag fungerer som et museum med en udstilling, der primært består af en original indretning. Ydermere er der en tilhørende have.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Som navnet antyder var Kitano Foreigners Association engang en klub forbeholdt udlændinge i Kobes ijinkan-distrikt, hvor folk kunne mødes og interagere sammen. I dag er bygningen blevet åbnet for offentligheden, så man blandt andet kan se en autentisk indretning fra dengang, bygningen var i brug.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Italian Kobe House er også kendt som Platon Decorative Arts Museum. Der var i sin tid tale om et privat hjem, der i dag er blevet åbnet op for offentligheden som et museum, hvor man primært kan komme og nyde indretningen, der består af en stor mængde interiør.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Officielt kaldet Wien Austrian House. Denne bygning ligger lige ved siden af Denmark House og Dutch House, og som navnet antyder er der tale om et museum dedikeret til Østrig, da der er tale om en imitation af Mozarts hjem i Salzburg.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Denne bygning fungerede oprindeligt som et amerikansk konsulat helt frem til 1978. Efter Kobe-jordskælvet i 1995 åbnede bygningen op som et lokalhistorisk museum dedikeret til Kobes Kitano-distrikt.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Denne karakteristiske bygning fungerede oprindeligt som et panamansk konsulat, men den er i dag blevet omdannet til et såkaldt Trick Art Museum, hvor besøgende få deres virkelighedssans sat på prøve gennem forskellige optiske illusioner. Dette gøres blandt andet via malerier på både gulve og vægge, der er med til at skabe en opfattelse af, at man befinder sig helt andre steder.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Moegi Hous er en populær bygning grundet sin karakteristiske grønne farve, og bygningen har nu status som kulturskat. Der var oprindeligt tale om et privat hjem, der nu er blevet åbnet for offentligheden, så man kan komme og nyde arkitekturen og indretningen.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Yokan Nagaya er også kendt som French House og ligger lige ved siden af English House og Ben's House, der tilsammen er et af de mest ikoniske billeder fra Kobe Kitano Ijinkan. Bygningen fungerede oprindeligt som lejeboliger for udlændinge, men er i dag blevet omdannet til et museum dedikeret til fransk kultur.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Yamate Hachibankan fungerede engang som et privat palæ, men er i dag blevet omdannet til et museum, hvor man finder forskellige udstillinger, der primært består af statuer fra hele verden. Dette inkluderer blandt andet skulpturer fra kendte franske kunstnere, men også buddhistiske statuer og afrikansk statuer.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Hilltop House har selvsagt fået sit navn, fordi det ligger på toppen af en bakke, og så er det samtidig den bygning, der ligger nærmest Shin-Kobe station. Faktisk er bygningen et tidligere kinesisk konsulat, der nu om dage har status som et museum, hvor der udstilles forskellige former for kunst.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Denmark House er et lille museum dedikeret til Danmark - nærmere betegnet H.C. Andersen og vikinger, der udgør den primære udstilling. Her finder man desuden en statue af Den lille havfrue. Bygningen ligger lige ved siden af Austria House og Dutch House.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Dutch House ligger ved siden af Denmark Hous og Austria House og kaldes egentlig for Former Wolhin's House, og dette fungerede engang som et hollandsk konsulat, men i dag er det faktisk et museum dedikeret til henholdsvis Holland og parfumer.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Rhine House fungerede oprindeligt som en privat ejendom, men er blevet omdannet til et museum, der fortæller historien om bygningen såvel som andre bygninger, der udgjorde Kobe Kitano Ijinkan.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Former Thomas House er et af de mest ikoniske bygningsværker i Kobe Kitano Ijinkan, hvilket skyldes bygnings særprægede design, men også dens historiske værdi, der blandt andet har ført til, at den har fået status som kulturskat. Der var oprindeligt tale om et stort palæ, som var ejet af en tysker, hvis efternavn var Thomas, men den er også kendt som Weathercock House grundt vejrhanen på toppen af spirret.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan English House står ved siden af French House og Ben's House, der sammen udgør et af de mest ikoniske billeder fra Kobe Kitano Ijinkan. Det var i sin tid et privat palæ, men er nu åbent for folk, som kan komme og se, hvordan et traditionelt engelsk hjem så ud.
Vejledning til Kobe Kitano Ijinkan Ben's House står lige ved siden af English House og French House, der tilsammen er med til at skabe et af de mest ikoniske billeder fra Kobe Kitano Ijinkan. Ben's House er navngivet efter dets oprindelige ejer - eventyren Ben Allison, der blandt andet var en passioneret jæger. Af den grund huser bygningen blandt andet hans trofæsamling.

 

På dette interaktive kort er de 16 bygninger i Kobe Kitano Ijinkan desuden blevet markeret. Naviger rundt på kortet ved at zoome eller klikke på ikonerne eller klik i stedet på ikonet i venstre hjørne for at folde en fuld oversigt ud.

Total Page Visits: 428 - Today Page Visits: 1