Find vej i Japan

Find vej i JapanNu om dage behøver man ikke papirkort, når man skal finde rundt, for man kan i stedet nøjes med en mobiltelefon, hvis den er i besiddelse af en GPS. De fleste benytter sig af Google Maps, når de skal finde rundt, og det er da også en god løsning. Problemet er bare, at Google Maps kræver netværksforbindelse, så hvis man er i Japan og ikke ønsker at bruge hverken data eller Wi-fi, så vil jeg foreslå, at man downloader et offline-kort såsom MAPS.ME eller CityMaps2Go fra sin app-store. Bemærk, at de muligvis ikke er kompatible med alle smartphones. Denne type kort kan benyttes uden netværksforbindelse – dog skal man sørge for at have downloadet sine kort hjemmefra, hvilket gøres ved at zoome ind på Japan, mens man har forbindelse til nettet. Det praktiske ved denne type kort er, at nærmest alle steder er markeret og navngivet, så de er nemme at finde frem til – lige fra stationer og busstoppesteder til restauranter, butikker og attraktioner. Man kan tilmed bogmærke de steder, man gerne vil besøge, så man nemt og hurtigt kan finde frem til dem i virkeligheden.

Der findes typisk skiltning på engelsk, som peger mod populære seværdigheder i nærheden af disse, men hvis man har svært ved at finde frem til et bestemt sted, kan man altid spørge om hjælp på gaden. Hér er det dog ikke sikkert, at folk kan engelsk, men hvis man kan udtale navnet, på det sted, man vil besøge, så burde folk kunne regne ud, at man spørger om vej dertil. Ellers kan man på japansk sige følgende:

Sumimasen ga. _____ wa doko desu ka?” (Undskyld mig. Hvor ligger _____?)

Den japanske udgave af Rejseplanen hedder HyperDia og findes både som app og som hjemmeside. Den kan hjælpe med at give et overblik over den rejse, man ønsker at foretage, så man både i Japan og hjemmefra kan tilrettelægge sine daglige ture til andre byer eller bestemte steder – så det er en god ide at undersøge, hvilke stationer der ligger nærmest disse, hvilket blandt andet er angivet her på hjemmesiden i sektionen for attraktioner. HyperDia kan blandt andet vise rejsetid, afgangstider og hvornår de sidste tog går. Den kan også tilpasse sig efter folk med et Rail Pass, idet man kan fravælge private tog og de to shinkansen-linjer Nozomi og Mizuho. Dog er det ikke altid, at man får angivet et spornummer, men man får navnet på den toglinje, man skal tage, så man får dermed til opgave selv at finde frem til denne på stationen. Vær dog opmærksom på, at toglinjer kan køre i to retninger, så man skal være sikker på at finde frem til det tog, der kører den rigtige vej, hvilket gøres ved at holde øje med endestationen i HyperDia og på stationens skilte.

 

Total Page Visits: 158 - Today Page Visits: 1