Shizuoka

ShizuokaShizuoka-præfekturet er beliggende i Chubu-regionen og deler navn med hovedstaden Shizuoka, hvorfra der blandt andet er shinkansen-forbindelse til Nagoya mod vest og Tokyo mod øst. I byen finder man også en af de vigtigste helligdomme uden for Nikko dedikeret til den første Tokugawa-shogun, idet han stammede herfra. Byen er også et populært sted at beundre udsigten til præfekturets mest kendte seværdighed - nemlig Japans højeste bjerg: Fuji-bjerget, som ligger mellem Shizuoka-præfekturet og Yamanashi-præfekturet, men det øverste af tinden befinder sig imidlertid på Shizuoka-siden, og det er altså derfor her, man har landets højeste punkt. Shizuoka-præfekturet består desuden af Izu-halvøen, der danner Suruga-bugten. På Izu-halvøen ligger blandt andet byen Shimoda, hvor Matthew Perry ankom med "de sorte skibe" i 1854 og gjorde en ende på Japans 250 års isolation fra omverdenen.

Shizuoka-præfekturet er knap 7.800 kvadratkilometer stort og har en befolkningsstørrelse på næsten 3,8 millioner. Nabo-præfekturerne er Aichi, Nagano, Yamanashi og Kanagawa.

Herunder kan du klikke dig videre til udvalgte steder i Shizuoka-præfekturet. Du kan også scrolle videre til det interaktive kort nederst på siden og klikke på ikonet i venstre hjørne for at se en samlet oversigt over de enkelte seværdigheder og deres placering.

Shizuoka

ATAMI

Yamanashi

FUJI-BJERGET & OMEGN

Shizuoka

HAMAMATSU

Shizuoka

IZU-HALVØEN

Shizuoka

KAKEGAWA & SHIMADA

Shizuoka

NUMAZU & MISHIMA

Shizuoka

SHIZUOKA

Total Page Visits: 602 - Today Page Visits: 1