G-Cans

G-Cans

G-Cans, der på engelsk kaldes for Metropolitan Area Outer Underground Discharge Channel, er en underjordisk vandtank beliggende 30 km. nord for det centrale Tokyo, som har til formål at oplagre regnvand, der ellers ville kunne føre til oversvømmelser i den japanske hovedstad - særligt i tyfonsæsonen og under den årlige regntid, der strækker sig over en måned. Der er kort sagt tale om en gigantisk kloak, og så er det tilmed verdens største, idet den består af fem betonsiloer med en højde på 65 meter og en diameter på 32 meter, der befinder sig 50 meter under jorden i et 6,4 kilometer langt tunnelsystem. Hertil kommer desuden en vandtank med en højde på 25 meter og en længde på 177 meter samt en bredde på 78 meter. I denne finder man 59 enorme søjler, med pumper, som kan pumpe 200 tons vand i sekundet.

Vandtanken stod færdigbygget i 2009, efter man i starten af 1990'erne havde påbegyndt projektet til 230 milliarder yen. I 1991 blev 30.000 hjem ødelagt i regionen grundet oversvømmelser, og det blev estimeret, at Tokyo i gennemsnit vil blive ramt af så voldsomme oversvømmelser en gang hvert 200. år. Der er altså mest af alt tale om en sikkerhedsforanstaltning, som endnu ikke har været fuldkommen i brug. Af samme grund er G-Cans faktisk åben for offentligheden, der kan få adgang til at udforske vandtanken på rundture, som foretages tre gange dagligt fra tirsdag til torsdag. Disse foregår dog på japansk, og på grund af sikkerhedsmæssige årsager skal mindst et medlem i ens følge kunne forstå japansk, og så skal man desuden ansøge om plads til rundvisningen, eftersom der kun er plads til 25 eller 50 mennesker per tur, hvilket man skal sørge for at have søgt om mindst en uge før via internettet eller dagen før via telefon. Der er ingen elevator, som fører ned til tanken, så vejen derned foregår på en brandtrappe med 100 trin.

For at komme frem til G-Cans skal man gå 3 kilometer fra Minami Sakurai station, hvilket tager cirka 40 minutter. Det er vigtigt, at man er fremme og bekræfter sin ankomst og reservation en halv time før turen starter.

Total Page Visits: 707 - Today Page Visits: 1