Ogimachi

OgimachiOgimachi er en landsby beliggende i området kaldet Shirakawa-go i Gifu-præfekturet og er en af de tre landsbyer, der i 1995 blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv grundet de traditionelle bygninger, der befinder sig i byen. De to andre byer er Ainokura og Suganuma i området Gokayama i Toyama-præfekturet. Ogimachi er den største af de tre landsbyer og derfor også den mest velbesøgte, og eftersom det er den eneste af disse, der ligger i Shirakawa-go, anvendes dette typisk også som et overordnet navn for landsbyen. Præcis som med Gokayama har Shirakawa-go historisk set ligget meget isoleret, og derfor har man været i stand til at bevare byens ældgamle bygninger, hvoraf flere af disse stammer fra 1800-tallet, mens andre dog er noget ældre. 117 bygninger blev inkluderet på UNESCOs liste over verdensarv, og blandt disse finder man 57 stråtækte bondehuse, der er kendetegnet ved deres høje og vinklede tage. Dette arkitektoniske udtryk kaldes for gassho-zukuri, og designet skyldes, at husene skulle være i stand til at modstå de massive snemængder, der årligt rammer området, og i dag er det netop sneen, der trækker flest besøgende til, idet dette giver byen en eventyrlig stemning, der er populær blandt både japanere og udlændinge – især i aftentimerne, hvor husene er lyst op i løbet af januar og februar. Dette har imidlertid også skabt en overvældende strøm af turister, hvilket har medført, at man har været nødt til at begrænse mængden af besøgende i denne periode. Ogimachi er dog populær året rundt, og derfor er vejen, der fører igennem byen, blandt andet lukket af i dagtimerne for at begrænse mængden af trafik. 

Bygningerne i Ogimachi ligger spredt ud over et stort område grundet de mange marker, der ligeledes er en del af byen, da den stadig fungerer som et bondesamfund. De fleste af landsbyens huse er derfor private hjem, hvor der altså bor almindelige mennesker, og de kan således kun betragtes udvendigt. Andre er derimod offentligt tilgængelige, idet disse fungerer som restauranter eller museer, mens det tilmed også er muligt at overnatte i nogle af de traditionelle bondehuse, da disse er blevet omdannet til gæstgiverier. I Ogimachi ligger desuden flere bygninger, der er blevet flyttet til byen fra andre egne, så man på den måde har kunnet sikre deres bevarelse, hvilket vil sige, at de altså ikke historisk set har været en del af byen. I dag fungerer disse bygninger som et udendørs museum.

Man kan kun komme til Ogimachi med bil eller bus, men det er imidlertid den af de tre landsbyer, som det er nemmest at komme til med offentlig transport, idet der går busser fra både Takaoka, Johana, Kanazawa, Toyama og Takayama, hvor der ligger togstationer. Ainokura og Suganuma er kun en del af busruten fra Takaoka og Johana, hvorfra der er lidt over to timers kørsel. I weekender og på helligdage kører der flere busser på strækningen, der desuden ikke kræver pladsreservation. Det skal man derimod have for at rejse med busser fra Toyama, Kanazawa og Takayama. Fra Toyama er der over to timers kørsel, mens der fra Kanazawa er halvanden time. Rejsetiden er kortest fra Takayama, hvorfra turen til Ogimachi tager under en time. 

Total Page Visits: 309 - Today Page Visits: 1